Erzurum'dan ayda 60 ton lokum ihraç ediyor

Erzurum’dan yurt dışına lokum ihracatı yapılıyor. 1992’de Bursa’da lokum üretimine başlayan bir firma 2008’de Erzurum’da da üretime başladı.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'dan ayda 60 ton lokum ihraç ediyor

Erzurum’dan yurt dışına lokum ihracatı yapılıyor. 1992’de Bursa’da lokum üretimine başlayan bir firma 2008’de Erzurum’da da üretime başladı. Erzurum’da üretilen lokumlar, 81 vilayetin yanı sıra yurt dışına gönderiliyor.

Lokum üretimi firmasının Müdürü Burak Geyik, aylık 60 ton lokum üreterek yurt dışına sattıklarını söyledi. Firma olarak 1992 yılından beri lokum ürettiklerini hatırlatan Geyik, “Erzurum’da 2008 yılından beri lokum üretimi yapıyoruz. Burada ürettiğimiz ürünleri Türkiye’nin tüm illerine gönderiyoruz. Yine ayrıca yurt dışında Irak, Azerbaycan, Rus, Ukrayna gibi ülkelere ayda 60 ton lokum üretiyoruz. Firmamızda 22 personel çalışıyor. İşletmemiz varoluştan günümüze kadar hijyenik ortamda üretim yapmayı kendine borç bilmiş, kaliteden hiçbir zaman taviz vermemiştir. İşletmemiz bünyesinde sabit bulunan gıda mühendislerimiz tarafından günlük üretilen ürünlerimiz kontrolden geçerek hizmete sunulmakta. Firmamız hijyen ve üretim kalitesini ISO-9001 ISO-22000 ve TSE-HYB sertifikaları ile hizmetlerini belgelendirmiştir. Son teknolojik ve de üretim kapasitesi fazla olan araç-gereçlerle üretimini sürdürmekte olup deneyimli ekibimizle birlikte değerli müşterilerimize hizmet sunmaktan mutluluk duymaktayız.” diye konuştu.

'İSTİHDAM VE ÜRETİME KATKIDA BULUNDUĞUMUZ İÇİN SEVİNÇLİYİZ'

Hijyen ve kaliteli üretimden ödün vermeyeceklerini söyleyen Geyik, şunları kaydetti: “Türkiye'de ki tüm bölgelerde oluşturduğu bayilik ağları sistemini ve de doğu ülkelerine yaptığı ihracatını Avrupa ülkelerinde de yaygınlaştırmaktır. Özellikle hijyenik ortamdan çok etkilendiler. Toplantıdan bir ay sonra Ukrayna ve Rusya ile lokum sözleşmelerimizi imzaladık. Rusya’ya 60, Ukrayna’ya ise ilk etapta 15 ton çifte kavrulmuş Türk lokumu sattık. Rus ve Ukraynalılar kahveyle birlikte lokum tüketmeyi çok seviyor. Kısa vadede hedefimiz Azerbaycan ve Makedonya’ya açılmak ardından da Almanya başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerine lokum ihracında bulunmak. Irak’ın kuzeyine yılda 120 ton meyveli lokum ihraç ettik. Rus ve Ukrayna halkı kahveyle birlikte lokum tüketiyor. Iraklılar ise daha çok meyveli lokumu tercih ediyor. Değişik marka ve isimlerle 68 çeşit lokum ürünüyle dış pazarın yanı sıra iç pazara hitap ediyoruz. Erzurum’dan lokum ihraç ettiğimiz için mutluyuz. İstihdam ve üretime katkıda bulunmaktan sevinçliyiz.”


CİHAN

Yorumlar