Ersoy: Denizli’nin büyümesi yavaşladı

Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Denizli’nin önceki yıllara oranla son dönemde büyümesinin yavaşladığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ersoy: Denizli’nin büyümesi yavaşladı

Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Denizli’nin önceki yıllara oranla son dönemde büyümesinin yavaşladığını söyledi. Ersoy, Dedeman Otel’de Denizli İşadamları Derneği (DİAD)’nin "Tecrübe Paylaşımı Programı"na katıldı. Burada bir konuşma yapan Ersoy, küçük işletme ve sermaye sahiplerinin tek başlarına varlıklarını sürdürme sıkıntısı yaşadığını ifade ederek, “Büyük sermayelerle büyük işler başarılır. Bu nedenle birleşin ve büyüyün. Küçük işletmeler kârlı değildir. Ortaklık yapın, büyüyün.” dedi.

‘DENİZLİ TAŞERON ŞEHRİ’

Denizli’nin önemli bir taşeron şehri olduğunu belirten Ersoy, “Bir Anadolu kenti olarak gelişimin, dışa açılımın simgesi bir şehir. Ticari olarak diğer kentlere öncü olmuş bir kent. Bugün Denizli, ihracatta girişimci öncü bir şehirdir. Önceki yıllara oranla son dönemlerde büyümesi yavaşlamış olsa da Türkiye ekonomisi bakımından son derece önemli bir ticaret merkezidir.” diye konuştu.

Denizli'de de Türkiye’nin kronik hastalığı, aile şirketlerinin kurumlaşamamasının olduğunu belirten Ersoy, “Benim size önerim, yüzde 50 oranında kurumsallığı yakalamanız. Profesyonellerle bir yere kadar gidebilirsiniz, gerisi kârdan ve zarardan canı yananlar için, yani işletme sahibinin işidir.” şeklinde konuştu. Murat Ersoy, 1990’lı yıllardan sonra girdiği turizm işletmelerinde yaşadığı başarılar hakkında da bilgi verdi. 22 şirketinin olduğunu dile getiren Ersoy, “Bizim öncelikli işimiz turizm sektörü fakat Atlasjet Havayolları'nı aldıktan sonra şirketimiz 10 yılda 50 kat değerlendi. Atlasjet'i almamız, bizim miladımız oldu." dedi.

‘GLOBAL DÜNYADA YENİ PAZARLARA AÇILMADA TÜRK OKULLARININ ÖNEMİ BÜYÜK’

Global dünyada yeni pazarlara açılmak ve o ülkedeki ticari alanda faaliyette bulunmada Türk okullarının önemini bizzat gördüğünü anlatan Ersoy, “Yurtdışındaki Türk okullarında okuyan öğrenciler, ticaret yapmak için o ülkeye gelenlere yol gösteriyor, yardım ediyorlar. Bununla alâkalı birçok anım var. Bir ülkenin önemli ailelerinden birisinin CEO’su, uçağa binip benimle görüşmek için Türkiye’ye geldi. İşle alâkalı zannettim ama adamın çocuğunu ülkedeki Türk okullarına almamışlar, bana rica ediyor, ‘Çocuğu sizin Türk okullarında okutsak, bir konuşasanız.’ diye. Telefonda çözeceğimi bildiği halde adam uçağa atlayıp yanıma geliyor. Bu Türk okullarıyla gururlanmamak elde değil. Yurtdışına gidip bu gönüllü hareketin meyveleri olan Türk okullarını gördükçe çok gururlanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Program sonunda DİAD Başkan Yardımcısı Can Pekdemir, günün anısına Murat Ersoy’a plaket takdim etti. CİHAN

Yorumlar