Erdoğan'dan Merkez Bankası'na sert sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez'in dün açıkladığı çeyrek puanlık faiz indirimi kararına yine çok sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Merkez Bankası'na sert sözler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Esnaf ve Sanaatkarlara yönelik yaptığı konuşmada Merkez Bankası'nın dün açıkladığı nema kararına da değindi.

Son senelerde aldığı kararladan dolayı fazla yoğun eleştirilerde olduğu Merkez Bankası'na yönelik dünkü çeyrek puanlık indirimle ilgili de sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, ''Merkez Bankası Lütfetti. Böyle bir şey olmaz. Bağımsızlık zırhına sığınarak bize davranış takınma.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

Türkiye bu vakte kadar pek aşırı ekonomik krizi en az hasarla atlatabildiyse bunda Ahilik kültürünün aşırı iri payı var. Biz Ahilik geleneğimize yoğun yoğun sahip şekilde pek aşırı krizi atlatabiliriz.

Paranın ayarı ile oynamayacaksın.Geldiğimizden bu güne kadar bunu yaptılar paranın ayarı ile oynadılar. Paranın yanına 6 sıfır koydular. Biz ne yaptık bu 6 sıfırı attık. Sizler adisyon yaparken çılgına dönüyordunuz. Hesap bile yapamıyordunuz. (Kaynak: )

Bu ülkede sizler 1 milyon 40 bin esnafsınız. Her esnafı ailesi ile ortak düşündüğünüzde 5 milyon kişisiniz. 2002'de yüzde 47 ile kredi kullanılırken şimdi gelinen noktada yüzde 4. Kredi limiti 5 iken bugün 150 bin TL'ye çıkartıldı. 1 sene arasında bu imkandan 63 bin şahıs yararlanırken şimdi ise 308 bin şahıs bu imkandan yararlanabiliyor.

Faal kooperatif sayısı 402'den 930'a yükselmiş durumda. 1 milyon 17 bin şahıs buralardan istifade etmiş durumda. 1 milyon 17 bin şahıs 12 yılda tam 40 milyar lira kredi kullanmış durumda.

2023 hedeflerimize oranla Türkiye'yi 2-3 kat daha büyütmemiz lazım. Esnafımız canlı olacak ki Türkiye büyüsün. Türkiye'nin 2023 hedefleri için birlik ve düzen arasında devinim etmesi gerekiyor.

Merkez Bankası Lütfetti. Çeyrek puanlık bir indirim yaptı. Halbuki geçtiğimiz Ocak ayında 5,5 puanlık artış yapmıştı. Gelinen noktada bunun ½ si kadar indirim yapılmadı. Böyle şey olur mu. Bizim Merkez Bankası'nın istiklaline diyeceğimiz bir şey yok. Ama nereye kadar. Milletin menfaatleri söz konusu olduğunda biz de konuşuruz. Bize karşı bağımsızlığını savunuyorsun da diğer yerlere mi bağımlılığın var. (Kaynak: )

Esnafımızın, çalışanımızın vatandaşımızın hakkını korumak benim en başlıca görevimdir. Bu konun takipçisi olmaya ve ikazlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Biz bu günlere istikara ve itimat ile geldik. Biz bunları yaptık sende gereğini yapmak zorundasın. Bağımsızlık zırhına sığınarak bize davranış takınma. Merkez Bankası nema meselesinde kusur yapıyor.

Meclis'te bazıları yüzünü kapatıyorsa, bazıları mikrofanları kırıyorsa terörün temsilcileri Meclis'e girmiş demektir. Demokratik hak kürsüdedir. Ama onu terörize ediyorlar. Kadın Meclis başkanına ağza alınmayacak sözler sarfediliyor ben bunu lanetliyorum. (Kaynak: )
Maske, Şayet sen terörist değilsen maskesiz dolaş. Erkeğim diyor ne beyi be sen erkeksen niye etekle geziyorsun. Dürüst olun dürüst. Terörist lakin her yola başvuruyorlar. Bununla ilgili bu yasa er veya geç çıkacak. Biz birilerinin amacını anlıyoruz da esas muhalefet ve muhalefetin ne yapmaya çalıştığını anlamıyoruz.

Musul Başkonsolosluğu basıldığında aylarca hükümetin başının etini yediler. Süleyman Şah Türbesi'ni güvenli bir alana taşıyoruz, bu sefer de ortalığı ayağa kaldırmaya çalışıyorlar. Aylarca bu operasyon üstünde çalıştık. Bizim Suriye'de 1 m2 kaybedilmiş toprağımız yoktur. Şu anda Eşme köyünde yapılmakta bulunan düzenleme önceki yerle mukayese edilmeyecek biçimde güvendedir.

ŞAH FIRAT OPERASYONU

Birileri bundan keyifsiz oluyor. Eğer onlar rahatsızsa biz doğru yoldayız demektir. YPG ile işbirliği diyorlar hiç alakası bulunmamaktadır biz bu çeşit terör örgütleriyle işbirliği yapıcak kadar düşmedik.

(Bahçeli'nin Genelkurmay Başkanı hususi hakkındaki sözlerine) Senin bu ülkede yurt bayrak diye yaptığın en var? Senin hakaret ettiğin Genelkurmay başkanı ve askerleri dağda savaşıyor. Esed 350 bin şahıs öldürdü bu süreçte onun yanına kim gitti biliyorsunuz. 

Bir gerçeği daha burada vurgulamam gerekiyor. Ekonominin büyümesi için bir ülkede huzurun ve istikrarın olması gerekiyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar