Erdoğan: Yüksek Faiz Vatana İhanet Etmektir

Yüksek faizi vatanı satmak olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Yüksek Faiz Vatana İhanet Etmektir

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valiler toplantısında gündeme ait mühim izahatlar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Vatanı satmak yüksek faizle fena yönetimle emeği heba etmekle olur' dedi.

İşte Erdoğan'ın izahatlarından satırbaşları;

'Sizler millete tepeden bakarsanız, derdine, isteklerine kulaklarınızı kapatırsanız asla muvaffakiyetli bir halk görevlisi olamazsınız. Bizim siyasette de gerçi siyasetten biraz kopuk bunun şeklinde olsak da aynen geçerlidir. Milletin gönlüne girebiliyorsanız yeterli olabiliyorsanız demektir.

'BAZILARINA BAKIYORUM EŞLERİNİ ANKARA'DA BIRAKIYOR'

Gece gündüz demeden çalış. Sadece siz değil ha, eşlerinizle birlikte… Bazılarına bakıyorum eşlerini Ankara'ya bırakıyor, kendi Van'da valilik yapıyor. Öyle valilik olmamakta eşini de alacaksın. Halk valisini eşiyle görmek ister.

'BURADA BİR YANLIŞ VAR DEMEKTİR'

Arka mahallede top oynayan çocukların topuyla bir şut çekmeseydiniz, ayakkabınız balçığa bulanmamışsa, fukara evinde erzak yemişliğiniz olmadıysa sedirin üstüne ayağını kırmışlığınız yoksa, yer sofrasında bağdaş kurmamışsanız burada bir yanlışlık mevcut demektir. Milletin arasında olmayan milletin derdini bilmez. Her valimiz kendi şehrinin HZ. Ömer'i olmalıdır.

'BEN BU SÜREÇTEKİ BAŞARIMI...'

Göz görmeyince kalp katlanır diye bir söz vardır. Yerinde görmediğiniz meselelere kağıt üstünde ne kadar görürseniz görün, vakaya vakıf olamazsınız. 40 yılı bulan arada fasılalar da olsa 20 yıllık halk görevliliği alanımda ulus iyi bir eğitmendir, öğretmendir. Bu süreçteki bütün başarımı da milletimle irtibatımı hummalı tutmama borçluyum.

'HER VALİ BENİM VEKİLİMDİR'

Bir milletin içine tefrika devlet milletini unuttuğu için girer. Tarihteki iri liderler halkla devlet arasındaki uçurumu kapatmış liderlerdir. Sizin vatandaşın hayatında, umutlarında bıraktığınız boşluğu bazıları gelir doldurur, devlet tekeri teklemeye başlar. Her valimiz yer aldığı ilin benim oradaki vekilimdir ve o ilin yetkilisidir.

Vatandaş valisini hayırla anmalıdır. Bulunduğunuz makamlar mazaret değil icraat makamıdır. Buradaki her arkadaşımın bun anlayışla hizmet ettiğine inanıyorum. Ülkemiz içeride ve dışarıda hayati sınavlardan geçiyor. Tüm çevremiz istikrarsızlık içinde. Suriye'de yaşananlar ortada. Uluslararası cemiyet hala izleyici kalmaya devam ediyor.

350 bin insanı öldüren bir katile, zalime bu topraklardan bazıları politika yaptığını söyleyerek ziyarete gidebiliyor, bunu yapabiliyor. Bu bizi içeride ciddi manada muhasebeye sevk etmesi bir durumda. Holland'ın kendi ülkesinden bir takım vekillerin Suriye'ye gitmesi hakkındaki izahat gönüllere su serpti. BM'de çıktı, hanımefendi bir konuşma yaptı. En fazla fazla mültecinin yer aldığı memleket Türkiye.

'VATANI SATMAK YÜKSEK FAİZLE...'

Her seçimde yenilirler, sanki gökten yağmur yağmış bunun şeklinde yarabbi şükür deyip yollarına devam ettiler. Vatanı satmak yüksek faizle fena yönetimle emeği heba etmekle olur. Bu bir günlük, iki gündelik taa başbakanlık sürecimde başlayan bir süreçtir.

ŞAH FIRAT OPERASYONU

O dönemden bu yana Şah Fırat operasyonunu düşünüyorduk, sonunda nihai kararı verdi. Şahsımı, komutanlarımızı, genelkurmay başkanlarımızı misyon alıyorlar. Gayet muvaffakiyetli bir operasyon yapılmıştır. Bir metrekare toprağımız kaybolmamıştır

Dünyanın en sıkıntılı alana girildi, emanetlerimiz alındı. Kahraman TSK'yı kutlama ediyorum. Yeri 2 defa değiştirilen bir türbenin taşınmasını yurt hainliği şekilde değerlendirenler. Vatan kavramının kavramını bilmeyenlerdir.

'SOKAĞA ÇIKACAK YÜZLERİ KALMAZ'

Vatanı satmaktan ortadaki açık gerçeğe karşın kahraman askerlerimizi tehlikeye atmakla olur. Vatanı satmak yüksek faizle fena yönetimle emeği heba etmekle olur. Bizi vatanı satmakla suçlayanların bu ülkeye verdikleri zararlarını anlatsam sokağa çıkacak yüzleri kalmaz.

Ama bu onlar için alışagelmiş bir şey. Başında bulundukları partilere de bir katkıları da yoktur. Her seçimde yenilirler, sanki gökten yağmur yağmış bunun şeklinde yarabbi şükür deyip yollarına devam ettiler. Bu bir günlük, iki gündelik taa başbakanlık sürecimde başlayan bir süreçtir. O dönemden bu yana Şah Fırat operasyonunu düşünüyorduk, sonunda nihai kararı verdi.

'TÜRK İŞİ BAŞKANLIK OLMAZMIŞ, BAL GİBİ OLUR'

7 Haziran seçimleri yaklaştıkça ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Sandığı provoke edenlere karşı dikkatli olmalısınız, sandık, oy namustur. Seçim sonuçlarına oranla yeni Anayasa ve başkanlık sistemi gündemimize gelecek. Başkanlık sistemine geçince valilere geniş yetki verme olanağı olacaktır. Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilmesi ilk adımdı.

Çok açık söylüyorum. Türk tipi başkanlık sistemi olmamakta diyorlar. Bal bunun şeklinde olur sebep olmazmış. Küba, Rusya, Arjantin hepsinin değişik sistemleri var. Bir arı maharetiyle şöyle çiçeklerden nasibimizi alalım, kendi balımızı yapalım. İşte bizim başkanlık sistemimiz der geleceğe yürürüz.

BAŞKANLIK SEÇİMİ

Artık patinaj yapmaktan kurtulmamız, sıçramamız lazım. Tek parti dönemimin hastalıklı yapısını teşvik etmek arzu edenler hüsrana uğrayacaklardır. Milletimizle el ele vererek Yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm süreci fazla fazla önemli. Açık konuşmak lazım. Ülkemizdeki kargaşa ve karşımızdaki siyasal partinin tutmu çözüm sürecini sancılı bir bir hale sokuyor. Çözüm süreci için her çeşitli fedakarlığı yaptık. Çözüm sürecini silahlar edebiyen sussun, anaların gözyaşları dinsin diye dedik. Silahların şehre indirilmesine izin veremeyiz. Sokakları, parlamentoyu terörize ederek çözüm olmaz. Biz bütün bunları olmasın diye çözüm süreci diyoruz.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar