Erdoğan Bayraktar ile Müteahhitinin Rant Kavgası

Eski Bakan Erdoğan Bayraktar, İstanbul Koşuyolu'nda 42 milyon TL'ye aldıkları 10 dönümlük arazinin tek bir bina ile kentsel dönüşüm kapsamına alınmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Bayraktar ile Müteahhitinin Rant Kavgası

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve ailesinin 42 milyon liraya iki sene öncelikle aldığı araziye inşa edilecek projenin riskli ilan edilen bir inşaat yardımı ile kentsel dönüşüme sokulduğunun ortaya çıkması tyükselişmaya sebep oldu. Projeden alacağı yüzde 55'lik payla ailesiyle müşterek 114.4 milyon lira gelir elde edecek bulunan Erdoğan Bayraktar, İstanbul Koşuyolu'ndaki 10 dönümlük arsasına tek bir binayla kentsel dönüşüme sokulmasına reaksiyon gösterdi.

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Bayraktar Hürriyet'e yaptığı yazılı izahatda arsayı hasılat paylaşım modeli ile devrettiklerini, kentsel dönüşüm uygulaması için Bayraktar İnşaat'ın müracatı olmadığını belirtirken, 'Kaldı ki bu arsa üstünde riskli inşaat tespiti ile kentsel dönüşüme sokulması yasanın ruhuna aykırıdır, yanlıştır ve hatta bana kıyasla suçtur' dedi. Bayraktar İnşaat'tan devraldıkları arsayı kentsel dönüşüme kendilerinin soktuklarını belirten Ofton İnşaat Eşbaşkanı İsmail Hakkı Altun ise dün Hürriyet'e yaptığı izahatda, 'Kanuni hakkımızı kullandık. Kanundan gelen hak şekilde görüyoruz biz bunu. İptal olur diye birşey görmüyoruz. Yani yasa açık, yasa belli. Erdoğan Bey 'Bu suçtur' diye ne maksatla dedi, bilmiyorum. Anlamış değilim ben bunu. Kendisiyle görüşmedim' diye konuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar