Erdoğan: Bankalar faizleri düşürmeli

Erdoğan, bankaların tüketici kredisindeki faizi daha da düşürmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Bankalar faizleri düşürmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, "Tüketici kredilerindeki faizi lütfen bankalarımız daha da düşürsünler" açıklamasını yaptı.

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde ise Erdoğan, "Birbirlerine bakarak değil katılımcı kuruluşlar, bankaları baz alarak değil, onlar da lütfen bu oranları düşürsünler ki tüketici yani konut kredisi alacak olan vatandaşımız rahatlıkla oradan ödeyebileceği krediyi almış olsun" dedi.

Erdoğan konuşmasında ayrıca Türkiye'nin 2023 yılına kadar 6 milyon ilave konuta ihtiyaç duyacağı hesaplandığını da sözlerine ekledi.

'Vatandaşlarımız mağdur ediliyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü terör örgütü, Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki çeşitli ilçelerimizde temmuz ayından bu yana, insanlık ve ahlak dışı yöntemlerle vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Bölgedeki belediyeler de halka hizmet için kullanması gereken araç ve makineleri teröristlerin emrine vererek bu zulme destek oldu." ifadelerini kullandı.

Dokunulmazlıklar konusuna da değinen Erdoğan, "Dokunulmazlıkların kaldırılması deyince yani 'milletvekillerine dokunulmazlık kalksın' diye bir şey anlıyorlar. İşin aslı bu değil. Kimin fezlekesi varsa o fezlekeyle ilgili sürecin hemen yargıya taşınması anlamınadır bu." diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Suçun varsa yargılanacaksın kardeşim. Ben senin milletvekilliğinin bitmesini nasıl beklerim? Bu kadar olaylar olacak, sen terör örgütüne silah taşıyacaksın arabanla, tabutlarla silah taşıyacaksın, ondan sonra...'Hani kalksın' diyordun da şimdi ne oldu. Niye geri vitese taktın."

Yorumlar