EPDK Başkanı Yılmaz, ERRA Genel Kurulu'nda

- EPDK Başkanı Yılmaz, Enerji Piyasası Düzenleyici Kuruluşları Bölgesel Birliği (ERRA) Genel Kurul üyeliğine seçildi

Google Haberlere Abone ol
EPDK Başkanı Yılmaz, ERRA Genel Kurulu'nda

VARŞOVA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Enerji Piyasası Düzenleyici Kuruluşları Bölgesel Birliği (ERRA) Genel Kurul üyeliğine seçildi.

EPDK'nın da üyesi bulunduğu ERRA'nın, 2016 Genel Kurul toplantısı Polonya'nın başkenti Varşova'da yapıldı.

Toplantı, ERRA Başkanı, EPDK eski Kurul üyesi ve halen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü görevini yürüten Alparslan Bayraktar'ın 2015 yılı genel değerlendirmesini içeren sunumuyla başladı.

Birliğe yeni katılan ülkeler Butan, Gana, Pakistan, Umman ile Birleşik Arap Emirlikleri'nden Dubai heyetlerine plaketlerinin verilmesi ve birliğin geleceğe yönelik projeksiyonlarıyla ilgili sunumların ardından Genel Kurul üyelerinin seçimine geçildi.

Genel Kurul'da bu yıl boşalan 6 koltuk için yapılan seçimde, Türkiye'nin yanı sıra Nijerya, Umman, Letonya, Macaristan, Estonya, Gürcistan ve Ermenistan enerji düzenleme otoritelerinden 8 aday yarıştı.

ERRA üyeleri tarafından yapılan seçimin ardından Yılmaz, 2 yıllığına ERRA Genel Kurul üyeliğine seçildi.

Bayraktar'ın ERRA Başkanlığı ise bu görevi yürüttüğü 3 yılın ardından sona ererken, Estonya Enerji Düzenleme Otoritesi'nden Mart Ots, ERRA başkanlığına getirildi.

Enerji otoriteleri arasında kapsamlı işbirliği, bilgi ve tecrübe paylaşımı yoluyla ulusal düzenleme uygulamalarını iyileştirme ve ulus ötesi düzenleme normları geliştirme amacıyla kurulan ERRA, 24 üye ülke ve 4 kıtada yaklaşık 1 milyar nüfusu içine alan bir bölgeyi kapsıyor.

Yorumlar