Enza Home ve İTÜ'den tasarım alanında iş birliği

İSTANBUL (AA) - Yataş Grup'un mobilya markası Enza Home, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ile tasarım alanında iş...

Google Haberlere Abone ol
Enza Home ve İTÜ'den tasarım alanında iş birliği

İSTANBUL (AA) - Yataş Grup'un mobilya markası Enza Home, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ile tasarım alanında iş birliğine gitti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enza Home, tasarım ve üretim konularını içeren tamamlayıcı mobilya konusunda, kullanıcı beklentilerinin araştırılması ve saptanan kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik yeni ürün tasarımlarının oluşturulması için İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ile bir iş birliğine imza attı.

Enza Home, İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ile yürütülen projede öğrencilere tasarımlarını hayata geçirme fırsatı sunuyor. Proje kapsamında 2015-2016 eğitim-öğretim yılı ikinci sınıf bahar yarıyılı projesi olarak endüstri ürünleri tasarımı bölümü öğrencileri, Enza Home'a özel tamamlayıcı mobilya tasarımları hazırlayarak hem işlevsel hem de yaratıcı çalışmalar gerçekleştirdi.

İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2015-2016 bahar yarıyılı 2. stüdyo dersi kapsamında öğrencilerin hazırladığı bu tasarımlara ait sergi, 3. İstanbul Tasarım Bienali paralel etkinliği olarak dekorasyon meraklıları ile buluştu.17-30 Ekim'de İTÜ Taşkışla yerleşkesinde ziyaret edilebilecek sergi sonrasında en iyi tasarım seçilerek Enza Home portföyüne alınacak ve projesi seçilen öğrenciye burs verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yataş Grup Genel Müdürü Nevzat Yıldız, söz konusu projenin geleceğin tasarımcılarını desteklemek için çok önemli bir fırsat sunduğunu belirterek, "Enza Home olarak diğer markalardan bizi ayıran en önemli özelliğimiz, ürünlerimizin özgün tasarımlara sahip olmasıdır. Bu bağlamda tasarıma önem veriyor ve mobilya sektörüne yeni yetenekler kazandırmanın değerli olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar