'Enflasyon rakamları ümit verici'

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı : Gelişmeler ülkemiz için ümit verici.

Google Haberlere Abone ol
'Enflasyon rakamları ümit verici'

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı, "Büyüme rakamlarının yüzde 4’ler seviyesinde gelmesinden sonra böyle bir enflasyon rakamının gelmesi ülkemiz açısından ümit verici gelişmelerin işareti olarak algılanabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Koca, Mart ayı enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, gelişmelerin iyi yönde olduğunu belirterek, "Türkiye uçağının burnu yeniden yükselişe başlamıştır" ifadelerini kullandı.

Mart ayı enflasyonu ve buna bağlı olarak yıllık enflasyon verilerinin iyi geldiğini aktaran Koca, şunları kaydetti:

"Aylık olarak ortaya çıkan düşüş trendi yıllık enflasyon rakamını da 7,46 seviyelerine çekmiş oldu. Bu rakam son yedi aylık trendde en iyi oran oldu. Büyüme rakamlarının yüzde 4’ler seviyesinde gelmesinden sonra böyle bir enflasyon rakamının gelmesi ülkemiz açısından ümit verici gelişmelerin işareti olarak algılanabilir. Esasen dünyada bir türlü başlatılamayan ekonomik canlılık, bizim için de ihracat pazarlarımızın sıkıntılı olması sonucunu doğuruyor. Biz de makro rakamlar açısından konuya bakıldığında en dramatik düşüşler ihracat rakamlarında yaşanıyor. Onun dışında cari açık rakamlarının ve enflasyonun düşmesi, büyüme trendinin dünyada dördüncü iyi pozisyonda gerçekleşmesi ekonomik ivmelenmenin yeniden harekete geçtiğinin göstergesidir.”

Koca, Türkiye'nin makro ekonomik verilerinin iyi durumda olması son derece kıymetli iken, genellikle ihracatı destekleyen piyasalarda yüksek seviyeli sorunların yaşanmasının kötümser bir havanın hakim olmasına sebebiyet verdiğini belirterek, bu havanın dağılması için öncelikle çevre bölgelerde cereyan eden izansız krizlerin bir an önce bir çözüme kavuşmasının stratejik değerinin bulunduğunu bildirdi.

Son günlerde meydana gelen olumlu siyasi gelişmelerin devem ettiği takdirde bunun ülke ekonomisine çok hızlı yansımalarının olacağına dikkati çeken Koca, "Bizler bir taraftan kesintisiz bir şekilde yeni pazar bulma mücadelesi verirken ümidimizin de son derce yüksek olduğunu ifade etmek lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar