Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Albayrak: (3)

- "(Teröristbaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi) Önümüzdeki hafta büyük bir ihtimalle Dışişleri Bakanımız, Adalet Bakanımız bir heyetle birlikte çok somut ve net bir şekilde Amerika'ya ziyarete gidiyorlar" - "Yaşanan süreçte halkın gösterdiği tavır yüzde 100 milli bir resmi yansıtıyor. Bugünden sonra Türkiye'de olağan dışı gerçekleşecek herhangi bir olay, ne olursa olsun, siyaseti dizayn etmeye çalışacak bir gelişmedir ve bundan sonra oluşacak iklim milli değildir" - "(OHAL) Halkın gündelik hayatına etki edecek bir noktada değil, hızlı karar almak ve bahsedildiği gibi son bir kişi kalmayana kadar bunun mücadelesini tesis etmek için atılan bir adımdır"

Google Haberlere Abone ol
Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Albayrak: (3)

ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası teröristbaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesine ilişkin, "Önümüzdeki hafta büyük bir ihtimalle Dışişleri Bakanımız, Adalet Bakanımız bir heyetle birlikte çok somut ve net bir şekilde Amerika'ya ziyarete gidiyorlar." dedi.

Albayrak, katıldığı televizyon programında FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bundan sonra sürecin nasıl yönetileceği konusunda yoğun bir mesai ortaya koyacaklarını ifade eden Albayrak, "Bu konu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, hükümetinin, Başbakan, Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu, a ya da b partisinin konusu değildir. Üzerinden yüzlerce yıl bile geçse, tarih kitapları yeniden yazılsa, bazı şeylerin üzerine çimento koyup unutturulmaya bile çalışılsa, tarihten silinemeyecek açık ve net bir resimdir." diye konuştu.

FETÖ lideri Gülen'in şehitlere ve Türk milletine yönelik kullandığı sözlere ilişkin de sert tepki gösteren Albayrak, "Bu kişinin söyledikleri, yaptıkları, bu terör örgütünü yönetme noktasında bugüne kadar ortaya koyduklarını analiz ettiğinizde, ruh sağlığı normal olmayan, ipinin kimin elinde olup olmadığı belli olmayan, bu milletin bağrından çıkıp bu millete bu ifadeleri söyleyecek kadar insanlıktan nasibini ne kadar alıp almadığı ortada olan bir kişiden bahsediyoruz. Bugün, 79 milyonun şüphesi yoktur ki; bu haşhaşi yapı gerektiğinde aklını kiraya veren, ülkesini, ailesini, çocuğunu satıp ihanet edebilecek insanlar ortaya çıkarabilecek bir oluşum. Bir insan vatana ihanet ediyorsa, her şeye ihanet eder." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin PKK, DAEŞ gibi örgütlerle genel mücadele noktasında birçok ülkeyle hukuku olduğunu anlatan Albayrak, "Önümüzdeki hafta büyük bir ihtimalle Dışişleri Bakanımız, Adalet Bakanımız bir heyetle birlikte çok somut ve net bir şekilde Amerika'ya ziyarete gidiyorlar. Bu süreci çok net, kararlı bir şekilde stratejik ortağımızla görüşmek için önümüzdeki hafta ziyaretimizi gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

- "Halkın gösterdiği tavır yüzde 100 milli"

Albayrak, darbe girişimi ve sonrasındaki süreçte Türk halkının demokrasi ve özgürlük için çok önemli bir duruş ortaya koyduğunu belirtti.

Birlik ve beraberlik şuuru noktasında ikinci bir talimata kadar meydanlarda durmak ve tedbirli olmak gerektiğini vurgulayan Albayrak,"Yaşanan süreçte halkın gösterdiği tavır yüzde 100 milli bir resmi yansıtıyor. Bugünden sonra Türkiye'de olağan dışı gerçekleşecek herhangi bir olay, ne olursa olsun, siyaseti dizayn etmeye çalışacak bir gelişmedir ve bundan sonra oluşacak iklim milli değildir." dedi.

Albayrak, halkın bu girişimi çok net bir şekilde gördüğünü ifade ederek, "Bundan sonra kim arayış içerisine girerse girsin, emin olun bunun arkasındaki aklın ortaya koyduğu senaryo ve figürler milli olmayacaktır." diye konuştu.

OHAL kararını da değerlendiren Albayrak, OHAL'in sıkı yönetimle karıştırılmaması gerektiğini, halkın güvenliği, huzuru ve refahının öncelikli olduğunu söyledi.

Berat Albayrak, şunları kaydetti:

"Halkın gündelik hayatına etki edecek bir noktada değil, hızlı karar almak ve bahsedildiği gibi son bir kişi kalmayana kadar bunun mücadelesini tesis etmek için atılan bir adımdır. Bugün Fransa'da, yer yer Amerika'da uygulanan, bunlardan çok daha rahat bir süreç. Halkımız, ekonomi ve piyasa müsterih olsun. İdam hususuna gittiğimiz her ortamda bir talep var. Bunu siyasetin göz ardı etmesi beklenemez, siyaset halkın taleplerini enine boyuna tartışıp yerine getirmek için bir müessese. Bu örgütün temizlenmesi için atılacak adımlarla ilgili çalışmalar halkımızla paylaşılacak. Şu an çok yoğun bir mesai ile bu süreç devam ediyor."

(Bitti)

Yorumlar