Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alaboyun:

- "Biz terör örgütüne ders verdik. Bundan sonra asla bu ülkede darbe, asla bu tür kalkışmalar olmayacak" - "Bu tür olayların bir daha olmaması için elimizden ne geliyorsa yapacağımızdan emin olmalarını diliyorum" - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: - "Ülkemizin istiklaline, bağımsızlığına, onuruna bir kalkışmayla el koymaya çalışanlar milletimizin tüm gücüyle alt edildiler"

Google Haberlere Abone ol
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alaboyun:

ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz Cuma günü yaptığı askeri darbe girişimine karşı tüm Türkiye’nin birlik olarak başarı elde ettiğini belirterek, “Biz terör örgütüne ders verdik. Bundan sonra asla bu ülkede darbe, asla bu tür kalkışmalar olmayacak.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde 15 Temmuz Cuma günü şehit düşen Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nde görevli Jeoloji Mühendisi Cuma Dağ'ın MTA’da yapılan cenaze töreninde konuşan Alaboyun, Dağ’ın bir ihanet çetesinin Türkiye’nin milli iradesine yaptığı müdahale sonucu şehit olduğunu söyledi.

Alaboyun, 161 sivil şehitten birinin de Dağ olduğunu aktararak, “İsmini sayamadığımız 161 insanın her birine teşekkür ediyoruz Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Yaralanan ve hastanede yatan bin 440 sivil vatandaşımıza da Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Dün Cuma Dağ’ın durumunu duyunca Adli Tıpa gittim, ailesini yakından görme ve sorunlarını dinleme imkanı buldum. Bu tür olayların bir daha olmaması için elimizden ne geliyorsa yapacağımızdan emin olmalarını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

FETÖ’nün askeri darbe girişimine karşı bir araya gelinerek örnek davranış sergilendiğini vurgulayan Alaboyun şöyle devam etti:

“Sayın Başbakanımızın da dediği gibi bunlar PKK teröründen daha lanetli daha adi daha aşağılık bir ihanet çetesi. Bunlar inançlarımızı sömürdü, olimpiyatlarla Türkçe öğrettiklerini sandıkları insanlarla bizim milli değerlerimizi sömürdü. Bizi kandırdılar, bunları bizden birisi sandık. 15 Temmuz’da yapmış oldukları ihanet hareketiyle bu ülke için ne kadar tehlikeli olduğunu gösterdiler. Cumhurbaşkanımız bunlara boşuna Haşhaşi dememiş. Bu hareket karşısında biz Alevi'siyle, Sünni'siyle, Kürt'üyle, Türk'üyle, ulusalcısıyla, İslamcısıyla, her türlü siyasi görüşten her insanıyla bu devlete nasıl sahip çıkılması gerektiğinin örneğini verdik. Biz terör örgütüne ders verdik. Bundan sonra asla bu ülkede darbe asla bu tür kalkışmalar olmayacak.”

Alaboyun, FETÖ bağlantılı kişilere yönelik gereken adımların atıldığını belirterek, “Allah’ın izniyle Cuma Dağ gibi arkadaşlarımızın şehadetiyle bunların ömrü dün itibarıyla bitti. Hepsi teker teker toplanıyor. Hepsi artık bürokrasiden de yargıdan da ordudan da askeriyeden de polislikten de tard edilecekler. Bunlara merhamet yok. Türkiye Büyük Millet Meclisi acil bir şekilde toplanıp gerekli kararları alacağını Sayın Başbakanımız dün söyledi.” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da birtakım çetelerin, haydutların Türkiye’nin kaderini değiştiremeyeceğini vurgulayarak, “Ülkemizin istiklaline, bağımsızlığına, onuruna bir kalkışmayla el koymaya çalışanlar milletimizin tüm gücüyle alt edildiler. Milletimiz çok kutlu bir mücadele yaptı.” dedi.

Yılmaz, halkın elinde silah, tank, tüfek olmadan jetlere, tanklara, tüfeklere karşı savaştıklarına dikkati çekerek, “Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Türkiye 15 Temmuz'da millet olduğunu ortaya koydu. Her görüşten insanıyla her kesimden insanıyla kaderine sahip çıktı. Hepimizin onurunu haysiyetini savunmak için canlarını ortaya koyarak bu ülkenin değerlerine sahip çıktılar. Onlara müteşekkiriz. Onların anısını yaşatacağız. Onlara bunu reva görenlere karşı da ne gerekiyorsa en ağır şekilde karşılığını görecekler.” ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın, dünden bu yana aileyle irtibat halinde olduğu ve İstanbul’daki şehit cenazelerine katıldığı için MTA’daki törene gelemediği bildirildi. Şehidin ailesine, Albayrak’ın selamı ve başsağlığı dilekleri iletildi.

Yorumlar