Enerji Bakanlığı'ndan Tüketiciye 'Tasarruf' Uyarısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yardımcısı Hasan Murat Mercan, tüketiciyi yerli ve yenilenebilir kaynaklardan daha çok yararlanmaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
Enerji Bakanlığı'ndan Tüketiciye 'Tasarruf' Uyarısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yardımcısı Hasan Murat Mercan, tüketiciyi yerli ve yenilenebilir kaynaklardan daha çok yararlanmaya çağırdı. Enerji tasarrufunun ekonomiye önemli katkı sunacağını ifade eden Mercan, bu sayede dışa bağımlılığın da sınırlanacağını kaydetti.

5. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı WOW Hotel’de başladı. 11 Ocak'a kadar devam edecek forum ve fuarın açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yardımcısı Hasan Murat Mercan, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yusuf Yazar ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Mehmet Soğancı tarafından yapıldı.

Açılışta enerji verimliliğinin önemini anlatan Hasan Murat Mercan, Türkiye’nin kaynak kullanımında daha temkinli olması gerektiğini dile getirdi. Mercan, idare olarak yerli ve yenilenebilir kaynak kullanımını artırmayı temel aldıklarını belirtti ve “Enerjinin büyük bölümünü ithal eden, yüzde 75 oranında dışa bağımlı olan Türkiye’de yerli katkı oranını artırmak çok mühim.” dedi. İlaveten kıt kaynakların tasarruflu kullanımının ekonomiye katkı sunacağını; ithalat bağımlılığını daraltacağını kaydeden Mercan, enerjinin verimli kullanımı ile ilgili projelerde de yerlilik oranının artırılması temennisinde bulundu.

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yusuf Yazar ise 2014’te Türkiye için yenilenebilir ve yerli kaynak aramanın, kullanmanın zaruret olduğuna temas etti.

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı da enerjide tüketimi ikame edecek, dışa bağımlılığı daraltacak, verimliliği artıracak radikal girişimlere gerek duyulduğunu aktardı. Enerji tasarrufu ve verimliliği konusunda güçlü bir rüzgar oluşmadığından yakınan Soğancı, bu anlamda eğitimlere önem verilmesi, hukukun daha yalın hale getirilmesini önerdi.

Öte yandan Enerji Fuarı'nda elektrikli otomobil, aydınlatma ürünleri, fırınlar sergileniyor.

Fuarda yeni ürünlerini tanıtan Vestel LED Aydınlatma'nın Satış ve Pazarlama Müdürü Tunç Göz, LED armatürler ile yüzde 60-80 enerji tasarrufu vaat ettiklerini dile getirdi. Göz, aydınlatma ürünlerinde tasarruf oranının, her sene yüzde 20 artacağını maliyetlerin yüde 15-20 ineceğini de ekledi.
CİHAN

Yorumlar