Endonezya ekonomisi büyüyor

Endonezya ekonomisi artış gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol
Endonezya ekonomisi büyüyor
Sonhaberler/ Haber Merkezi

Endonezya ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 5.02 büyüdü.

Antaranews'de yer alan habere göre, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, "Tahminlerimiz ekonominin büyüme hızının yüzde 5'in altına kalacağı yönündeydi. Ancak şükürler olsun ki rakamlar büyüme hızının yüzde 5.02 olduğunu gösteriyor." dedi.

Dördüncü çeyrekte, devlet bütçe kullanımı önemli ölçüde artacağını belirten Widodo, bütçe tahsisleri ve ödemelerin daha iyi gerçekleşmesi için bir umut olduğunu söyledi.

Widodo, ayrıca yetkilileri ülke ekonomisini doğrudan etkileyebilecek olan küresel ekonomideki istikrarsızlıklara dikkat edilmesi çağrısında bulundu.

Merkezi İstatistik Bürosu Başkanı Suha Riyanto da raporlara göre yılın ikinci çeyreğindeki yüzde 5.12'lik rakamlara göre üçüncü çeyrekte büyüme hızında düşüş olmasına değinirken, "Bu tamamen küresel ekonomideki istikrarsızlıklardan kaynaklanıyor. Bu durumun, ticaret ortağımız olan ülkelerde de görülüyor. Mesela, Çin'in ekonomik büyüme hızı yüzde 6.7 ile sabit kalırken, Singapur'un büyüme hızı yüzde 2'den yüzde 0.6'ya geriledi." dedi. ​

Endonezya ekonomisinde geçen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4.8 büyüme gerçekleşmişti. Geçen yılın tamamında ise son 6 yılın en düşük büyüme oranı gerçekleşmişti.

Endonezya Devlet Başkanı 2019 yılında Güneydoğu Asya'nın en hızlı büyüyen ekonomisine sahip olmayı hedefliyor.

Yorumlar