En fazla işe yerleştirmeler İstanbul'da

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 2014 yılı ocak-mayıs döneminde işe yerleştirme sayısında İstanbul’un ilk sırada yer aldığını bildirdi.İŞKUR, 2014 yılı Ocak-Mayıs döneminde işe yerleştirme ve açık iş sayısının en fazla ve an az...

Google Haberlere Abone ol
En fazla işe yerleştirmeler İstanbul'da

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 2014 yılı ocak-mayıs döneminde işe yerleştirme sayısında İstanbul’un ilk sırada yer aldığını bildirdi.

İŞKUR, 2014 yılı Ocak-Mayıs döneminde işe yerleştirme ve açık iş sayısının en fazla ve an az olduğu illeri açıkladı.

İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı bu yılın ilk beş ayında, işe yerleştirme sayısının en fazla olduğu ilin 69 bin 835 kişiyle İstanbul olduğunu bildirdi. İstanbul’u , 22 bin 323 kişiyle İzmir’in, 13 bin 392 kişiyle de Ankara’nın takip ettiğini açıklayan Yazıcı bu illeri sırasıyla Adana, Antalya, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ın takip ettiğini söyledi. İşe yerleştirme sayısının en az olduğu üç ilin ise, Ardahan, Tunceli ve Hakkari olduğunu kaydetti.

Yazıcı, aynı dönemde kurum tarafından alınan açık iş sayısında ise 198 bin 372 rakamla İstanbul’un başı çektiğini, bunu sırasıyla 50 bin 408 ile İzmir, 34 bin 213 ile Antalya’nın takip ettiğini açıkladı. Bu illerin ardından Ankara, Kocaeli, Bursa, Adana, Manisa, Tekirdağ ve Eskişehir illerinin geldiğini belirten Yazıcı, son sıralarda yer alan illerin ise Ardahan, Hakkari ve Tunceli olduğunu dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar