En büyük bin ihracatçı listesine Gaziantep’ten 67 firma girdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 2013 yılında Türkiye’nin en büyük bin ihracatçısı arasına Gaziantep’ten giren 67 firmayı kutladı. Konukoğlu, ‘’Türkiye’nin, 2023 ihracat hedefine ulaşmasında...

Google Haberlere Abone ol
En büyük bin ihracatçı listesine Gaziantep’ten 67 firma girdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 2013 yılında Türkiye’nin en büyük bin ihracatçısı arasına Gaziantep’ten giren 67 firmayı kutladı. Konukoğlu, ‘’Türkiye’nin, 2023 ihracat hedefine ulaşmasında Gaziantep lokomotif şehir misyonunu sürdürmeye devam edecek.’’ dedi.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) açıkladığı ‘2013 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması Araştırması’ listesine göre, 41 Gaziantepli firmanın en fazla ihracat yapan ilk 500 arasında, 26 firmanın da ikinci 500 firma arasında yer aldığını bildirdi. Konukoğlu, Gaziantep’ten 2013 yılında yapılan 6 milyar 473 milyon dolarlık ihracatın yüzde 66’lık kısmına karşılık gelen 4 milyar 279 milyon dolarının bu listede yer alan 67 firmanın gerçekleştirdiğini belirtti.

İller bazında firma sayısının dağılımı incelendiğinde, Gaziantep’in 67 firma ile İstanbul ve İzmir’in ardından üçüncü sırada geldiğine işaret eden Konukoğlu, büyük azim ve özveriyle çalışarak bu başarıya imza atan Gaziantepli ihracatçıları tebrik etti.

"İHRACAT ANADOLU FİRMALARI İLE GÜÇLENİYOR"

Gaziantep’in ihracatının, bu yılın nisan ayında yüzde 6 artışla 592 milyon 245 bin dolara ve Ocak-Nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,7 oranında artışla 2 milyar 216 milyon dolara ulaştığını hatırlatan Adil Konukoğlu, açıklamasında şunları kaydetti: “Türkiye’nin 2023 ihracat hedefine ulaşmasında Gaziantep lokomotif şehir misyonunu sürdürmeye devam edecek. Ülke ekonomisinin daha hızlı ve sürdürülebilir büyümesi için ihracatın öneminin farkındayız. İhracat, artık daha fazla Anadolu’ya yayılıyor. Anadolu firmaları ile güçleniyor. Gaziantepli iş adamları olarak da rotamızı tüm dünya ülkelerine çevirdik ve ihracatçımızı çok daha yukarılara taşımaya odaklandık. Sanayi Odası olarak her zaman ihracat yapan firmalarımızın yanındayız, destekçisiyiz. Ülkemiz için daha katma değerli ürünler üreterek, ihracat atılımını sürdüreceğiz.’’

CİHAN

Yorumlar