Emine Erdoğan: Kadınların girişimci olarak iş hayatına atılması önemli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Keçiören Belediyesi tarafından hazırlanan '1.

Google Haberlere Abone ol
Emine Erdoğan: Kadınların girişimci olarak iş hayatına atılması önemli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Keçiören Belediyesi tarafından hazırlanan '1.071 Kadın Girişimci Projesi' sertifika programına katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, kadınların da girişimci olarak iş hayatına atılmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Kendi işini kurmak isteyen kadın girişimcilere her zaman destek vereceklerini ifade eden Erdoğan, “Bu kardeşlerimizden 13’ün kendi işlerini açtığını ve 6’sının da açmakta olduğunu öğrendim. İnşallah bu sayı daha da artacak ve bu başarıyı tüm Türkiye’ye gösterecekler. Bizler ve Keçiören TOGEM bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

1071 kadının iş hayatına katılması için hibe desteği sağlayan Kadın Girişimci Projesi’nin sertifika töreni ve Keçiören TOGEM binasının açılışı yapıldı. Açılışa, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, girişimcilik eğitimine katılan kadınlar ve vatandaşlar katıldı. Kadınların iş hayatına atılıp sosyal ve ekonomik gelişmişliğin önünü açmak amacıyla hayata geçirilen 1.071 Kadın Girişimci Projesi, kadınların hayallerini gerçeğe dönüştürmeyi hedefliyor. 26 Mart 2013 tarihinde startı verilen proje ile girişimcilik destek programı eğitimi alan kadınlar, KOSGEB’den 30 bin liraya kadar hibe desteği alabiliyor. Kendi işini kuran kadınlar bu sayede hayallerine kavuşarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Sertifika töreninde konuşan Emine Erdoğan, İstanbul Üsküdar’da mütevazi bir hayır kuruluşu olarak başlayan Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM)’nin ülkenin dört bir yanına ulaştığını söyledi. Keçiören TOGEM’in de 2010 yılında bu hizmet kervanına katıldığını ifade eden Erdoğan, dar gelirli ailelere yapılan yardımdan, vatandaşların eğitimine kadar birçok konuda merkezin faal olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bu hareket bizi de yüreklendirdi, canlandırdı. Sıkıntıdan kurtulan her aileyle birlikte bizde ferahlıyoruz. Desteklenen projelerle bizde heyecanlanıyoruz. TOGEM bünyesinde bir araya gelen kardeşlerimizin bunu sadece Allah rızası için yapıyor olmasıdır. Bu anlayışla yoluna devam etmekle mükafatların en hayırlısına ulaşacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

9 aylık süre zarfında 1.071 Kadın girişimciler projesinin ilk meyvelerini topladıklarını belirten Erdoğan, projede eğitimi başarıyla tamamlayan kadınların sayısının 1.214 kişiye ulaştığına değindi. KOSGEB’in desteklerinin girişimcilere büyük imkânlar sağladığını ifade eden Erdoğan, “KOSGEB tarafından projesi kabul olanlara 30 bin lira hibe 70 bin lira faizsiz kredi veriliyor. Bu kardeşlerimizden 13’ün kendi işlerini açtığını ve 6’sının da açma olduğunu öğrendim. İnşallah bu sayı daha da artacak ve bu başarıyı tüm Türkiye’ye gösterecekler. Keçiören bundan sonra da destek olmaya devam edecek. Gerek aldıkları sertifikaların gerekse kurdukları işlerde hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

"HEDEFİMİZ HER YIL EKONOMİYE 5 BİN GİRİŞİMCİ KAZANDIRMAK"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de son 10 yılda çok ciddi başarılar imza attıklarını ve 2023 ile 2071 yılına kadar çok sayıda işletme kurulacağını söyledi. “Mevcut işletmelerin çeşidi artacak. O yüzden girişimcilik kurslarını önemsiyoruz. İş kurmak zordur ancak işi devam ettirmek daha zordur. Ülkemizin en büyük sıkıntılarından biridir.” diyen Ergün, girişimcilik eğitimi alanların bilinçli, eğitimli işletmeler olduğundan uzun ömürlü olacağını ifade etti. Türkiye’de girişimciliğe büyük talep olduğunu söyleyen Ergün, girişimcilerin zorlandıkları alanda biz KOSGEB olarak destek verdiklerine değindi. Ergün şöyle devam etti:

“Biz KOSGEB ve sivil toplum kuruluşlarıyla girişimcilik eğitim programları düzenliyoruz. 2010 yılından itibaren son 4 yılda 200 bin insan eğitim aldı. Sermaye sorununu çözmek için KOSGEB destek fonunu hayat geçirdik. 70 bin lira kredi desteği alan 10 bin arkadaşımız işini kurdu. Biz kadın girişimcilerimizi yüzde 10 daha fazla destekliyoruz. Destekleri kullananların yarısı kadınlardan oluşuyor. Hedefimiz her yıl 5 bin kardeşimizin KOSGEB desteğinden yararlanmasını ve bunun da yarısının kadın olmasını hedefliyoruz.”

Konuşmaların ardından projeyi başarıyla bitiren kadınlar Emine Erdoğan’ın elinden sertifikalarını aldı. Sertifika ve plaketlerin verilmesinin ardından Keçiören TOGEM hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra ise, KEÇMEK Geri Dönüşüm Atölyesi’nin ve girişimci kadınların açmış olduğu sergi gezildi.

CİHAN

Yorumlar