Elena Burmistrova, Gazprom Export’un genel direktörü olarak atandı

Elena Burmistrova Gazprom Export’un yeni genel direktörü oldu. Karar şirketin, özellikle de Gazprom Export’un günlük faaliyetlerindeki gözle görülür artış ve coğrafi genişlemenin yanı sıra uluslararası alanda ürün çeşitlendirmesine...

Google Haberlere Abone ol
Elena Burmistrova, Gazprom Export’un genel direktörü olarak atandı

Elena Burmistrova Gazprom Export’un yeni genel direktörü oldu. Karar şirketin, özellikle de Gazprom Export’un günlük faaliyetlerindeki gözle görülür artış ve coğrafi genişlemenin yanı sıra uluslararası alanda ürün çeşitlendirmesine binaen alındı.

Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksander Medvedev çalışmalarını, uluslararası iş sektörü, toplumsal kalkınma ve spor programları alanlarıyla ilgili olarak sürdürecek.

Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller konuya ilişkin olarak, “Gazprom’un coğrafi yayılımı ve dış pazarlarda geniş bir alana hitap eden planları yeni yapısal ve işlevsel bir karar alım sürecini gerekli kıldı.” dedi.

Elena Burmistrova Moskova’da doğdu. 1995 yılında Maurice Thorez Moskova Devlet Dilbilim Üniversitesi’ni bitirdi. 2007 yılında Boston Northeastern Üniversitesi’nde Amerikan Ticaret ve Faaliyet programını tamamladı. 2009 yılında Lomonosov Moskova Devlet Üniversite’sinde yüksek lisans derecesi aldı.

Kariyerine 1992 yılında İsviçre’deki Glencore International şirketinde başlayan Elena Burmistrova çok sayıda yabancı firmada görev aldı.

2003 - 2006 yılları arasında Spetsgaz, Gazprom Export’un genel müdür yardımcılığı görevini yürüttü.

2006 ile 2011 yılları arasında Elena Burmistrova Gazprom Export’un Petrol, Petrol Türevleri ve Petrokimyasallar Bölümlerinin idari müdürlüğü ve bölüm şefliği görevlerini üstlendi.

2011 ile 2014 yılları arasında ise Gazprom Export’un Petrol Ürünleri, LNG ve Yeni Doğalgaz Piyasaları birimlerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev aldı.

Gazprom Export, Gazprom’un yirmiden fazla ülkeye doğalgaz tedarik eden alt şirketi. Şirket yoğunlaşmış gaz, petrol, petrol türevleri, sıvılaştırılmış petrol gazlarının yanı sıra diğer petrol ve petrokimyasal ürünlerin ihraç ediyor. Şirket yeni pazarlarda doğalgaz satışı yapmakta, ihracat akışlarını optimize etmekte doğalgaz piyasa davranışı analizleri ve tahminleri üretiyor. Bunun yanı sıra şirket Rusya’da ve dünyanın geri kalanında Gazprom’un doğalgaz ve enerji projelerini geliştirmek ve yürütmekte görevli. CİHAN

Yorumlar