Elektronik Genel Kurul Sistemi Nijerya'da ilk kez kullanıldı

- Elektronik Genel Kurul Sistemi Nijeryalı yatırımcılar tarafından ilk defa kullanıldı - MKK Genel Müdürü Ergincan: - "MKK yazılım ve sistemlerinin her kıtada en az bir ülke sermaye piyasasında kullanılması vizyonumuz çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalar içerisinde yer alan e-GKS, Kenya ve Nijerya’da başarılı bir şekilde uygulandı" - "Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz başarılı uygulamalar ile gerek kuruluşumuzun gerekse de e-GKS’nin yurt dışındaki olumlu ve güvenilir algısı perçinlendi"

Google Haberlere Abone ol
Elektronik Genel Kurul Sistemi Nijerya'da ilk kez kullanıldı

İSTANBUL (AA) - Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), tarafından geliştirilen Elektronik Genel Kurul Sistemi (e-GKS), Nijerya'da ilk kez kullanıldı.

MKK'dan yapılan açıklamaya göre tüm bileşenleri ve yazılımı MKK Ar-Ge Merkezinde geliştirilen, uluslararası ve ulusal birçok ödül alan ve şu anda dünyadaki en kapsamlı Elektronik Genel Kurul Sistemi (e-GKS) Kenya’dan sonra Nijerya’da da ilk kez kullanıldı.

MKK’nın Africlear Global Konsorsiyumu ile imzaladığı anlaşma uyarınca, Afrika bölgesinde faaliyet gösteren şirketler genel kurullarını e-GKS üzerinden elektronik olarak gerçekleştirme fırsatına sahip oluyor.

e-GKS'nin Mart 2016'da ilk kez Kenya'da Africlear şirketinin genel kurulunda kullanıldığı anımsatılan açıklamada, "Nijerya merkezi saklama kuruluşu Central Securities Clearing System PLC’nin 19 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşen olağan genel kurulu da e-GKS üzerinden başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Konuya ilişkin görüşlerine yer verilen MKK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Ergincan, "MKK yazılım ve sistemlerinin her kıtada en az bir ülke sermaye piyasasında kullanılması vizyonumuz çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalar içerisinde yer alan e-GKS, Kenya ve Nijerya’da başarılı bir şekilde uygulandı. e-GKS, Afrikalı şirketler ve yatırımcılar tarafından giderek benimsendi. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz başarılı uygulamalar ile gerek kuruluşumuzun gerekse de e-GKS’nin yurt dışındaki olumlu ve güvenilir algısı perçinlendi." değerlendirmesinde bulundu.

Ergincan, MKK’nın ürettiği yazılımların yurt dışına ihracının İstanbul’un Uluslararası Finans Merkezi olma hedefi için oldukça anlamlı olduğunu, Nasdaq OMX ve Africlear Global ile imzalanan iş birliği anlaşmalarının da sermaye piyasaları, bilişim sektörü ve yazılım üretim ve ihracat kapasitesi açısından kritik öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar