Elektrik iletim hatlarını denetleyecek helikopterler hazır

Elektrik iletim hatlarındaki arızların tespiti için alınan helikopterler iş başı yaptı. Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ)'nin bu iş için açtığı ihaleyi 32 milyon TL bedelle Air Methods şirketi kazanmıştı. Özellikle hava ambulans...

Google Haberlere Abone ol
Elektrik iletim hatlarını denetleyecek helikopterler hazır

Elektrik iletim hatlarındaki arızların tespiti için alınan helikopterler iş başı yaptı. Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ)'nin bu iş için açtığı ihaleyi 32 milyon TL bedelle Air Methods şirketi kazanmıştı. Özellikle hava ambulans işletmeciliği konusunda uzman olarak bilinen Amerikalı şirket söz konusu projeyi, Başarı Holding ile ortak olduğu HeliStar Havacılık ve sektörün deneyimli şirketi Kaan Havacılık ile birlikte yürütecek.

TEİAŞ’a ait enerji iletim hatlarındaki helikopterle taranarak tespit edilmesi projesi çerçevesinde kullanılacak helikopterler basına tanıtıldı. Tanıtım toplantısına; Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır, Başarı Holding CEO’su Ferda Yıldız ve HeliStar Ceo’su Craig Yale de katıldı. Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin 51 bin kilometrelik iletim hattı bulunduğunu belirterek, bu hatların yazın genişlemesinden kışın büzüşmesinden dolayı bir takım sorunlar meydana geldiğini ve bir kısım arızalar oluştuğunu söyledi. İhale sonucunda sorunların yerinde tespit edilmesi için helikopter hizmetlerinin alınacağını dile getiren Yıldız, bu kasamda alınan helikopterlerde bunun tam teşekküllü kameralarla sorunların tespit edileceğini aktardı. Yıldız, "Bu sistemle en yeni teknolojiyi Türkiye’ye getiriyoruz. Hatlarımızdaki arızları önceden tespit edip elektrik kesintilerin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu yıl sonu itibariyle ülkemiz çapındaki elektrik hatları en az bir defa dolaşmış olacak. 3 yıllık sözleşmemiz var. En az 3 defa kontrol edilecek." dedi.

CİHAN

Yorumlar