Elektrik-elektronik ihracatı 1 milyar doları buldu

Elektrik-elektronik sektörü, Şubat ayında 953 milyon dolar ihracat yaptı. 2012’nin aynı dönemine göre ihracatını yüzde 10,3 oranında artıran sektörün ihracatında ilk üç ülke Irak, İngiltere ve Almanya oldu.

Google Haberlere Abone ol
Elektrik-elektronik ihracatı 1 milyar doları buldu

Elektrik-elektronik sektörü, Şubat ayında 953 milyon dolar ihracat yaptı. 2012’nin aynı dönemine göre ihracatını yüzde 10,3 oranında artıran sektörün ihracatında ilk üç ülke Irak, İngiltere ve Almanya oldu. Bu ülkeleri Fransa, Türkmenistan, Rusya, İtalya, Azerbaycan-Nahcivan, İsrail ve İspanya takip etti. Türkmenistan’a ihracat yüzde 174 oranında arttı.

Şubat ayında sektör ihracatından beyaz eşya 259 milyon dolar, tüketici elektroniği 223 milyon dolar, kablo 192 milyon dolar ve elektrik elektronik üretim ve dağıtım ekipmanları ise 277 milyon dolar pay aldı.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, siyasi gerilimlere değinerek, “Olayları yakından takip ediyoruz. Sektör olarak 14 milyar dolarlık 2014 ihracat hedeflerine odaklandık. Sektörümüzün alt ürün gruplarında dinamikleri temel aldığımızda ihracat hedefimize katkı yapacak olumlu durumların olduğuna kanaat getiriyoruz. İhracatımızı artırmak ve daha çok ülkeye satış yapmak için faaliyetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar