Ekonomiye 3,7 milyarlık katkı sağlayan Afyon'da modernizasyon çalışması sürüyor

Afyonkarahisar, et ve gıda sektöründe markalaşmış ürünleriyle ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Ekonomiye 3,7 milyarlık katkı sağlayan Afyon'da modernizasyon çalışması sürüyor

Afyonkarahisar, et ve gıda sektöründe markalaşmış ürünleriyle ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Kent, 536 bin 268 hektarlık verimli tarım alanı, 310 bin adet büyükbaş, 835 bin adet küçükbaş, 13 milyon kanatlı varlığıyla ve birçok bitkisel ve hayvansal üretimi ile 2013 yılında ülke ekonomisine 3,7 milyar TL katkı sağladı.

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yeni yasa ve yönetmelikler çerçevesinde işletmelerin Avrupa Birliği (AB) standartlarına göre üretim yaparak, daha fazla katma değer üretmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Et, gıda ve yumurtacılık sektörlerinde birçok firma modernizasyon çalışmalarını tamamlayarak üretimini uluslararası boyuta taşıdı.

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, hem üreticilerin ekonomik anlamda daha çok gelir elde etmeleri, hem de üretimden tüketime kadar bir izlenebilirlik sağlanmasını hedeflediklerini söyledi. Bunda da başarılı olduklarını ifade eden Arap, “Tüm bu olumlu gelişmelerin devam ettirilmesi için müdürlüğümüzce birçok çalışma yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Hayvansal üretimin daha modern bir şekilde ilerlemeye devam etmesi için müdürlüğümüz denetiminde birçok işletme gibi kombina ve kesimhanelerimizde bakanlığımız mevzuatları çerçevesinde modernizasyon yapmak üzere yatırımlarına başlamışlardır.” dedi.

Arap, bu çerçevede modernizasyonu devam eden et işletmelerinden birçoğunun onay aldığını belirtti. Afyonkarahisar’da et sektörünün daha modern bir şekilde gelişimine devam etmesi adına her türlü çalışmanın yapıldığı ifade eden Arap, işletmelerin modern bir yapıya kavuşarak daha hijyenik bir ortamda üretim yapıldığını anlattı. Arap, “Üretimden sofraya her adımın takipçisi olan müdürlüğümüz ilimiz tarım ve hayvancılığının gelişmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca, il müdürlüğümüzce başlattığımız çalışma neticesinde tüm kesimhanelere kamera takılmış ve uygulamaya geçilmiştir. Yaptığımız çalışmalar, umuyorum ki ülkemiz genelinde diğer illere de örnek teşkil etmekte ve ilimizi güvenilir gıda üretiminin merkezi olma noktasında ileriye taşımaktadır.” diye konuştu. Hüseyin Arap, Afyonkarahisar'da tarım, gıda ve et sektöründe Türkiye ekonomisine yılda 3,7 milyar liralık katkı sağlandığını dile getirildi.
CİHAN

Yorumlar