"Ekonomide Türkiye'nin Yeniden İnşası" konferansı

- AK Parti İstanbul Milletvekili Sert: - "Şu andan itibaren darbe ve darbecilerin omurgaları kırıldı. Artçılar darbe şeklinde olmayacaktır. Bu ülke insanları bu darbecilere darbe yaptı ve bu cuntacıların contalarını siz yaktınız, bu çok önemli bir şeydi" -TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan: - "Ülkemizi ve milletimizi hedef alanlar aslında Türkiye'nin gerçek manada bağımsız olmasını istemeyenler ve onlara maşa olanlardır"

Google Haberlere Abone ol
"Ekonomide Türkiye'nin Yeniden İnşası" konferansı

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert, "Şu andan itibaren darbe ve darbecilerin omurgaları kırıldı. Artçılar darbe şeklinde olmayacaktır. Bu ülke insanları bu darbecilere darbe yaptı ve bu cuntacıların contalarını siz yaktınız, bu çok önemli birşeydi" dedi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem'in katılımıyla gerçekleştirilen, "Ekonomide Türkiye'nin Yeniden İnşası" konferansının açılışında konuşan Sert, kendisinin de TÜMSİAD'ın eski başkanı olduğunu hatırlatarak, TÜMSİAD çatısı altında yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sert, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde sokaklara fırlayan ilk neferlerden birinin TÜMSİAD üyeleri olduğunu belirterek, kendilerine teşekkür etti. Sert, bundan sonra da başta TÜMSİAD üyeleri olmak üzere iş adamlarına büyük görevler düştüğünü söyledi.

Sert, şu andan itibaren darbe ve darbecilerin omurgalarının kırıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Artçılar darbe şeklinde olmayacaktır, küçük sıyrıklar olabilir, bireysel hareketler yapabilirler, üç-beş kişilik hücresel gruplar faaliyet yapabilir ama artık darbe diye bir şey söz konusu değildir. Esas darbeyi siz onlara yaptınız. Bu ülke insanları bu darbecilere darbe yaptı ve bu cuntacıların contalarını siz yaktınız, bu çok önemli bir şeydi. Darbecilere darbenin nasıl yapılacağını siz öğrettiniz. Bu, dünya tarihine geçecek Ergenekon, Çanakkale, Malazgirt Destanı gibi mühim bir destan.Tüm Türkiye genelinde bu destanlar yazıldı. Darbeciler, halkın darbesinin nasıl olduğunu burada gördüler. Bu dünya literatürüne geçecek önemli bir olaydır. Bu birlik, beraberlik ve ruhu tebrik etmek lazım."

Hasan Sert, şimdi bir darbe daha yapılması gerektiğine işaret ederek, bu darbeyi "Ekonomik Darbe" olarak açıkladı. İş dünyasının tüm dünyayı kıskandıracak bir şahlanışı gerçekleştirmesi gerektiğini dile getiren Sert, bu şekilde darbecilere verilmesi gereken cevabın verilmesi gerektiğini aktardı.

Dünyanın tüm noktalarına ihracat yapılarak iş adamlarının destan yazması gerektiğini bildiren Sert, "Türkiye'nin ekonomik bir sıçramaya ihtiyacı var, ufak sıyrıklarla atlattığımız bu türbülansı atlatmamız gerek. Bu da iş dünyasının iradesiyle olacak. Şimdi dışarılara çıkıp ekonomik destanları yazmak zorundayız." diye konuştu.

-"Gerçek manada bağımsız olmak demek ekonomik bağımsızlıktan ayrı düşünülemez"

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan da konuşmasında, FETÖ tarafından gerçekleştirilen terör saldırısına karşı başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Türkiye'de millet ve devletin, el ele çok büyük bir başarı elde ettiği değerlendirmesinde bulundu.

"Ülkemizi ve milletimizi hedef alanlar aslında Türkiye'nin gerçek manada bağımsız olmasını istemeyenler ve onlara maşa olanlardır" diyen Doğan, gerçek manada bağımsızlığın ekonomik bağımsızlıktan ayrı düşünülemeyeceğini, Türkiye'nin bu noktada hem çok ciddi mesafe katettiğini, hem de duraksamadan yoluna devam ettiğini söyledi.

Doğan, Türkiye'yi kendi uydusu gibi görmek isteyenlerin, kendi kurdukları oyunda Türkiye'ye rol biçenlerin hayal kırıklığına uğradığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu işgal teşebbüsünün ardından birkaç hafta geçti ve Türkiye ekonomisi halen dimdik ayakta. Milletimizin elde ettiği bu başarı sonrası, sokakta ve iş hayatında kime sorarsanız sorun, geleceğe daha umutlu ve güvenle baktığını göreceksiniz. Neticede Türkiye daha güvenilir bir yatırım limanı olmakta ve olmaya devam etmektedir. İnşallah bunu hep birlikte tecrübe edeceğiz.

15 Temmuz itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ortaya çıkan milletçe ve devletçe birlikte hareket etme ruhumuz ve kadim medeniyetimizden de aldığımız ilhamla ümit ediyoruz ki Türkiye, 2023, 2053, 2071 vizyonları doğrultusunda eşi benzeri görülmemiş ekonomik başarılara vesile olacaktır."

Yorumlar