Ekonomi yönetiminden yeni kararlar

Ekonomi yönetimi dün düzenlediği 5 saatlik toplantıda yeni kararlar aldı. Kamu maliyesi, bankacılık ve finans sektörü, reel sektör ve iş gücü piyasasıyla ilgili kararlar hafta içinde açıklanacak

Google Haberlere Abone ol
Ekonomi yönetiminden yeni kararlar

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, yaklaşık 5 saat süren EKK toplantısında, küresel ekonomi ve Türk ekonomisindeki gelişmelerin kapsamlı olarak değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Kamu maliyesi, bankacılık ve finans sektörü, reel sektör ve iş gücü piyasasına yönelik olarak alınması gereken tedbirler kararlaştırılmış olup, teknik çalışmaların tamamlanmasını müteakip hafta içinde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Avrupa Birliği ile görüşmeleri devam eden Gümrük Birliği Anlaşması'nın güncellenmesiyle ilgili devam eden olumlu süreç hakkında ilgili bakanlar tarafından EKK bilgilendirilmiş ve aynı doğrultuda çalışmaların hızlandırılmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Toplantıda, 5 Aralık Pazartesi günü TBMM Genel Kurulunda görüşmelerine başlanacak olan 2017 bütçesiyle ilgili hazırlıkların da gözden geçirildiği kaydedildi.

Yorumlar

hasan hükümet ilşk mönce dolarları kim topluyor onu tespit etsene ve tedbir alsana