Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi'nde ilk kadın başkan

115 üyesi bulunan Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi, 4. olağan genel kurulunu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi'nde ilk kadın başkan

115 üyesi bulunan Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi, 4. olağan genel kurulunu yaptı. 75 üyenin katıldığı seçimi, geçerli oyların 59’unu alan Hicran Özdamar ve ekibi kazandı. Ebru Dön Keskin’in listesi, 13 oy aldı, iki oy geçersiz sayılırken bir oy da boş çıktı. Özdamar, EMD İzmir Şubesi’nin 25 yıllık tarihinde ilk kadın başkan oldu.

Genel kurul, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Salonu’nda yapıldı. Kurula EMD Genel Başkanı Turgay Türker, Genel Sekreter Hüseyin Tunçay, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, EMD üyeleri ve İzmir basınının temsilcileri katıldı. İki listeyle gidilen seçimde, Ekonomi Üniversitesi Medya İlişkileri Uzmanı Hicran Özdamar ile EGİAD Basın Danışmanı Ebru Dön Keskin yarıştı. Başkan seçilen Özdamar’ın listesinde Kutay Gürocak, Ahmet Buğra Tokmakoğlu, Murat Demircan, Şeyda Gümü ve Murat Ervin Ayşegül Güneysu yer aldı. Denetim kurulu Zehra Uğur, Saadet Erciyas ve Emin Varol, onur kurulu ise Serap Zeybek Ihlamur, Deniz Sipahi, Tolga Albay ve Ercan Sever'den oluştu.

Seçimden sonra bir konuşma yapan EMD İzmir Şube Başkanı Hicran Özdamar, amaçlarının gazetecilik mesleğinin temellerine, olmazsa olmazlarına, kamuyu aydınlatma ilkesine, kişisel haklara, iletişim özgürlüğüne ve haber edinme hakkına sahip çıkmak olduğunu söyleri. Üyelerin mesleki gelişimini arttırmaya yönelik çalışmaları sürdüreceklerini belirterek, “Bu yıl 25. kuruluş yılını kutlayacağımız EMD İzmir Şubesi’ni, bölgesel bir aktör haline getirmek amacıyla güçlendirerek Ege’ye açılacağız. Etik ve evrensel değerlerden taviz vermeden kurumsal itibarı, gerçekleştireceğimiz projelerle daha da ileriye götüreceğiz.” dedi. CİHAN

Yorumlar