Ekonomi Liderleri Akdeniz Haftası

- Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu, 10. Ekonomi Liderleri Akdeniz Haftası (MedaWeek) etkinliği 30 Kasım'da Barselona'da başlayacak - Etkinlikte, Akdeniz bölgesinin kalkınma, mülteci, girişimcilik, ekonomik iş birliği konularının yanı sıra genç nüfusun işsizlik problemi ve çözüm önerileri ele alınacak

Google Haberlere Abone ol
Ekonomi Liderleri Akdeniz Haftası

ANKARA (AA) - Akdeniz bölgesindeki tüm sorunların çözümü konusunda özel sektörün katkısını artırmak için iş birliği platformu niteliği taşıyan 10. Ekonomi Liderleri Akdeniz Haftası (MedaWeek) etkinliği, bölge ülkelerin siyaset ve iş dünyası temsilcilerini Barselona'da buluşturacak.

Anadolu Ajansının (AA) ikinci kez "Global İletişim Ortağı" olduğu etkinlik 30 Kasım'da başlayacak ve üç gün sürecek.

Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME), Barselona Ticaret ve Sanayi Odası ve Akdeniz İçin Birlik tarafından organize edilen etkinlikte bölgesel kalkınma, mülteci krizi, girişimcilik konularının yanı sıra ekonomik iş birliği, genç nüfusun işsizlik problemi ve çözüm önerileri ele alınacak.

ASCAME'den etkinliğe ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Bugün Akdeniz bölgesinde karşılaştığımız en büyük problemlerden birisi şüphesiz genç nüfusun yaşadığı işsizlik sorunudur. Özellikle üniversite mezunları arasındaki genç nüfus işsizlik oranı hemen hemen yüzde 50'ye ulaştı." denildi.

Söz konusu problem hakkında "saatli bomba" benzetmesi yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Özel sektörün aktif bir rol oynamaması durumunda hükümetler soruna tek başlarına çare bulamayacak. Kamu sektörünün, ücretli çalışanları işe alırken izlediği kendine has ve geleneksel yollara karşılık, daha kalifiye olan genç jenerasyonlar için gerçek alternatifler planlayıp uygulaması acil bir gerekliliktir.

Suriye ve Libya'da yaşanan karışıklıklar ve mülteci krizi Akdeniz'in her iki yakasının birbiriyle olan güçlü etkileşiminin delilidir. Belirsiz konuların çözümü ve ekonomik iş birliği için uluslararası düzeyde tartışma platformlarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır."

Açıklamada, Akdeniz bölgesinde yüzde 40'ı Avrupa Birliği üyesi ülkelerde olmak üzere yaklaşık 500 milyon kişinin yaşadığına işaret edilirken, Akdeniz bölgesinde işsizlik konusunun en acil meselelerden birisi olarak öne çıktığına vurgu yapıldı.

Yorumlar