Ekonomi danışmanı açıkladı, 'Rusya'daki resesyon 2017'de bitecek'

Putin'in ekonomi danışmanı ve Rus Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Kudrin: - "Rus ekonomisindeki resesyon önümüzdeki yıl sona erecek"

Google Haberlere Abone ol
Ekonomi danışmanı açıkladı, 'Rusya'daki resesyon 2017'de bitecek'
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekonomi danışmanı Aleksey Kudrin, Rus ekonomisindeki resesyonun 2017'de sona ereceğini belirtti.

Putin’in ekonomi danışmanı ve Rus Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Aleksey Kudrin, Rusya’nın başkenti Moskova’da gazetecilere ülke ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu.
“Rus ekonomisi bu yıl yüzde 0,6 küçülecek, önümüzdeki yıl ise yüzde 0,5 ila 0,8 oranlarında tekrar büyümeye başlayacak.” diyen Kudrin, önümüzdeki yıl uzun süredir devam eden resesyonun artık sona ereceğine işaret etti.

Kudrin, Rus ekonomisinin yüzde 3 ila 4’lük büyüme oranlarına önümüzdeki beş yıl içerisinde ulaşmasının mümkün görünmediğini belirterek, “Rus rublesinde ise önümüzdeki yıl fazla bir dalgalanma beklemiyorum.” dedi.

Dış etkenler veya petrol fiyatlarında anormal bir değişiklik olmadığı sürece, rublenin mevcut seviyesini önümüzdeki yıl koruyacağını anlatan Kudrin, aynı süreçte petrol fiyatlarında da fazla bir değişiklik olmasını öngörmediğini söyledi.
Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukaev de, daha önce yaptığı değerlendirmede, ülke ekonomisinde bu yıl yüzde 0,6 küçülme beklediklerini belirtmişti.

Rusya Devlet Başkanı Putin’e yakınlığıyla bilinen ve bir süre Rusya Maliye Bakanlığı görevini de yürüten Kudrin, 2008 krizinde uyguladığı sıkı mali politikası ve başarılı kriz yönetimiyle tanınıyor.

Yorumlar