Ekonomi Bakanı Zeybekçi’den Tiryakioğlu’na Ürdün övgüsü

Türkiye Ürdün İş Forumu'na katılmak üzere Ürdün’e giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve beraberindeki heyet, Tiryaki Holding bünyesinde faaliyet gösteren Ürdün’ün Akabe şehrinde yer alan Tiryaki Sea Star Tesisleri’nde incelemeler yaptı....

Google Haberlere Abone ol
Ekonomi Bakanı Zeybekçi’den Tiryakioğlu’na Ürdün övgüsü

Türkiye Ürdün İş Forumu'na katılmak üzere Ürdün’e giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve beraberindeki heyet, Tiryaki Holding bünyesinde faaliyet gösteren Ürdün’ün Akabe şehrinde yer alan Tiryaki Sea Star Tesisleri’nde incelemeler yaptı.

Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarete Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Burkay, Ürdün Haşimi Krallığı Sanayi ve Ticaret Bakanı Hatem Halawani ve çok sayıda Ürdünlü devlet adamı katıldı. 5 milyon dolarlık bir yatırımla Ürdün’ün Akabe Serbest Bölgesi’nde kuruluşu gerçekleştirilen ve çevre ülkelerden aldığı ürünleri işleyerek Orta Doğu, Afrika ve Uzakdoğu ülkelerine pazarlayan Tiryaki Sea Star İşleme Tesisleri’ni beğenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu’nu kutladı. Türk iş adamlarının dünyanın birçok ülkesinde başarılı yatırımlar gerçekleştirdiğini ifade eden Zeybekçi, Tiryaki Holding’e bağlı olarak Ürdün’ün Akabe Limanında faaliyet gösteren Sea Star İşleme Tesisleri’nin bu örneklerden birisi olduğunu belirtti. Ürünlerin hijyenik bir ortamda işlendiği modern tesisi çok beğendiğini ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi önümüzdeki dönemlerde özellikle Akabe Limanı’na yatırımların sürmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “Ürdün’ün Akabe Limanı’nda yer alan serbest bölgede 5 milyon dolarlık bir yatırımla kurduğumuz bu fabrikada bölge ülkelerinden aldığımız çeşitli tarımsal ürünleri işleyerek özellikle Ortadoğu, Afrika ve Uzakdoğu ülkelerine pazarlıyoruz. Ürdünlü bir ortağımızla birlikte yaptığımız çalışmalar sonucu kurulan fabrika bölgenin gelişmesi için de önemli bir yatırımdır. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Burkay, Ürdün Haşimi Krallığı Sanayi ve Ticaret Bakanı Hatem Halawani ve beraberlerindeki heyetin tesislerimizi ziyaret etmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduk. Bu ülkedeki yatırımlarımızı daha da güçlendirecek ve bölge ülkelerine yönelik Pazar payımızı büyütmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar