Ekonomi Bakanı Zeybekci soruları yanıtladı:

- "Turizmle ilgili bu sene ilave tedbirlerimiz gelecek. Şu anda bir çalışmamız var" - "(Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı) Pişman olacaklar, bununla ilgili yaptıklarından dolayı utanç duyacaklar. Türkiye-Almanya ilişkileri bu fırsatçılardan etkilenmeyerek devam edecek"

Google Haberlere Abone ol
Ekonomi Bakanı Zeybekci soruları yanıtladı:

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, turizm sektörüyle ilgili bu sene ilave tedbirlerin alınacağını belirterek, şu anda bu konuya ilişkin bir çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

Bakan Zeybekci, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci ve yönetim kurulu üyelerini Bakanlık toplantı salonunda kabul etti.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, Bakanlar Kurulunda Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına dönük bir değerlendirme yapılıp yapılmadığına ilişkin soru üzerine, "Sayın Başbakanımızın bu konuda herhalde bir düşüncesi var, bu hafta içerisinde bir karar beyan eder." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulunun gündemine ilişkin soruyu yanıtlarken Zeybekci, önceliklerinin üretim, üretime dayalı büyüme, ihracatın büyümeye daha pozitif katkılar verdiği bir süreç olduğunu söyledi.

- Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Zeybekci, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, karara ilişkin söylenmesi gereken her şeyi Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili bakanların söylediğini, Ekonomi Bakanı olarak bu konunun siyasi bölümündeki tartışmalara girmek istemediğini aktardı.

Ekonomiyle, ticaretle ilgili olabildiğince "düşmanları azaltıp, dostları çoğaltmak" gerektiğini ifade eden Zeybekci, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Almanya ile Türkiye ilişkileri yüz yıllardır pozitif yönde süren ilişkiler. Soysuza 'soysuz' dersin alınmaz, hırsıza 'hırsız' dersin alınmaz ama bunlara bu özelliklere sahip olmayan birine negatif bir şekilde yüklendiğiniz zaman alınır. Bu ülke bugün de çok alındı. Bu konuyla ilgili dünyada bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, ecdadın bir zamanlar adalet, medeniyet ve refah dağıttığı toprakları dolaştığında başı dik dolaşıyor. Bizim bir zamanlar 400-500 sene hüküm sürdüğümüz bu coğrafyada her şey olabilirdi belki ama gerek inancımız, gerekse bu milletin yüce kültüründe gittiği yere hükmetmek, asimile etmek, yok etmek gibi bir şey olmadığını bütün bu coğrafyanın tamamı görüyor. Bununla ilgili tarihte negatif özellikleri olanlar, günah çıkarma adına tarihten, başkalarındaki dedikodu dahi olsa ki böyle şeyleri en üst düzeyde kaşıma yönündeler. Almanya'nın yaptığı da budur. Pişman olacaklar, onu da söyleyeyim. Bununla ilgili utanç duyacaklar yaptıklarından dolayı."

Bakan Zeybekci, Türkiye-Almanya ilişkilerinin bu fırsatçılardan etkilenmeyerek ekonomik, ticari anlamda güçlü bir şekilde devam edeceğini bildirdi.

Olumsuz bir dönem geçiren turizm sektörüne dönük yeni tedbirlerin olup olmayacağına ilişkin de Zeybekci, "Turizmle ilgili bu sene ilave tedbirlerimiz gelecek, şu anda bir çalışmamız var, ilave tedbirlerimiz olacak." dedi.

Yorumlar