Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

- "24 Eylül seçimleri geçsin. Almanya'nın da ayakları yere değecektir. Eminim oradaki Türk kardeşlerimiz de her iki ülke vatandaşı kimliğine sahip olanlar da Almanya'nın ayaklarının yere değmesine biraz destek olacaklardır" - "Dağa çıkıp da soysuzluk yapan ister silahlı olsun ister silahsız olsun onların belasını vereceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya'nın 24 Eylül seçimleri sonrası "ayaklarının yere değeceğine" inandığını belirterek, "Eminim oradaki Türk kardeşlerimiz de her iki ülke vatandaşı kimliğine sahip olanlar da Almanya'nın ayaklarının yere değmesine biraz destek olacaklardır." dedi.

Zeybekci, partisinin Serinhisar ilçe teşkilatı olağan kongresinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin en önemli değerlerinden birinin birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu, fitneye, ikiliğe asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin ikinci çeyrek büyüme rakamlarına dikkati çeken Zeybekci, bu performansla dünya üçüncüsü olduklarını, temmuz, ağustos ve eylül aylarını içeren üçüncü çeyrekte de bunun devam edeceğini ve yıllık büyümede dünya ikinciliğinin yakalanacağını kaydetti.

Zeybekci, şöyle konuştu:

"Neye rağmen? Geçen seneki ihanete rağmen. Etrafımızdaki ateş çemberine rağmen. Güneyimizdeki Suriye'den, Irak'tan Türkiye'yi sarmalamalarına rağmen. Avrupa'da veya birçok yerde Türkiye'yi 'seni şuraya sokmayacağız, sana şunu yapmayacağız, seni bilmem ne yapmayacağız' demelerine rağmen.

Bilmiyorlar, Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye artık kontrol edilemez bir büyüklüğe ulaşmış olan bir ekonomidir. Türkiye artık kapitülasyon memuru gönderilen bir ekonomi değil. Bu milletin evlatları tarafından yönetilen bir ekonomisi olan Türkiye'dir. Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönetilen bir ekonomisi olan Türkiye'dir. Türkiye engellenemeyecektir, Türkiye dünyanın ilk 10, Avrupa'nın ilk üç ekonomisinden birisi olacaktır."

Artık dünyanın hiçbir yerinde Türkiyesiz karar alınamadığına işaret eden Zeybekci, Almanya'daki hükümetin Türkiye ile ilgili görüşlerine Avrupa Birliği ülkelerinin katılmadığına dikkat çekti.

Bakan Zeybekci, şunları söyledi:

"Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesiyle, Gümrük Birliğinin güncellenmesiyle ilgili 'biz istemiyoruz' diyor. İstemeyebilirsin. 28 oyun içinde bir oyun var. Ama artık bundan Avrupa Birliği'nin gerek kurumsal anlamda gerekse diğer ülkelerin Almanya'nın bu yaklaşımına sıcak bakmadıklarını görüyoruz. Almanya ile aynı fikirde olmadıklarını gümbür gümbür hepsi söylüyor. 24 Eylül seçimleri geçsin. Almanya'nın da ayakları yere değecektir. Onun da aklı başına gelecektir. Eminim oradaki Türk kardeşlerimiz de her iki ülke vatandaşı kimliğine sahip olanlar da Almanya'nın ayaklarının yere değmesine biraz destek olacaklardır."

- Yüzde 100 Türk malı

Konuşmasında insansız hava araçlarıyla ilgili eleştirilere de değinen Zeybekci, Türkiye'nin savunma sanayisini millileştirme yönünde hızlı adımlar attığına dikkat çekti.

Artık terörle mücadelede de milli teknolojilerin kullanıldığına işaret eden Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkeye silahlı insansız hava aracını bir zamanlar lütfederlerdi, Türkiye'ye verirlerdi ama bilgiler önce başka bir ülkeye giderdi. İşine gelen bilgileri bize verirdi. Şimdi elhamdülillah silahlı insansız hava aracını yüzde 100 Türk malı olarak bu ülkede yapıyoruz. Soysuzun tepesine ansızın... Allah sizin belanızı verecek diye... Bu milletin teknolojisi ile Allah onlara belasını böyle veriyor.

Şimdi çıkmış diyor ki CHP Genel Başkanı, 'terörist olabilir ama silahsızdı' diyor. Allah seni ıslah eylesin. Bu millet senin müstahakını versin. Yani dağa gitmiş, teröristlerle beraber, onların yanında ama 'bunlar silahsızdı'. Dağa çıkıp da soysuzluk yapan ister silahlı olsun ister silahsız olsun onların belasını vereceğiz, onların gereğini yapacağız. Kim bu millete ihanet ettiyse bu millet onlara cezasını verecek. Dağda silahla şehirde gereği şekilde, mümkün olduğunda da adaletle, mahkemelerle onların gereğini yapacağız inşallah."

Tek listeyle gidilen kongrede Ali Özcan ilçe başkanı seçildi.

- Sel ve heyelan mağdurlarına ziyaret

Zeybekci, kongre sonrası ilçede 30 Ağustos'ta meydana gelen sel ve heyelanda evleri hasar gören işitme engelli Ayşe Ana Tahmaz ve Fatma Karakılınç'ı taşındıkları yeni evlerinde ziyaret etti.

Afet sonrası ilçede incelemelerde bulunduklarını, mağdurların zararlarının giderileceğini belirten Zeybekci, Ayşe Ana Tahmaz ile işaret diliyle yaptığı konuşmada aileye ev yapılacağını söyledi.

Bakan Zeybekci, bir süre önce hizmete alınan Tavas Devlet Hastanesine de ziyaretinde bulundu.




Yorumlar