Ekmek israfını önlemek için 50 gramlık ekmek üretiyor

Erzincan’da bir fırın işletmecisi, ekmek israfının önüne geçmek amacıyla, 250 gramlık ekmeğe ilave olarak 50 gramlık ekmek de üretmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Ekmek israfını önlemek için 50 gramlık ekmek üretiyor

Erzincan’da bir fırın işletmecisi, ekmek israfının önüne geçmek amacıyla, 250 gramlık ekmeğe ilave olarak 50 gramlık ekmek de üretmeye başladı. 250 gramlık ekmeğin 75 kuruşa satıldığı şehirde, 50 gramlık ekmekler poşetli olarak 15 kuruştan tüketicinin beğenisine sunuluyor.

Türkiye genelinde ekmek israfının önüne geçilmesi amacıyla yürütülen kampanyalar ve yapılan çalışmalara bir yenisi de Erzincan’dan geldi. ‘Ekmeği çöpten kurtaralım’ sloganı ile 50 gramlık ekmek üretimi yapmaya başlayan 40 yıllık fırıncı Turguy Ertuş (50), el değmeden üretilen ve poşetlenerek vatandaşa satılan 50’şer gramlık ekmeklerin vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü söyledi.

EKMEĞİ ÇÖPTEN KURTARALIM

Amacının ekmeği çöpten kurtarmak olduğunu ifade eden Ertuş Ekmek Fırını işletmecisi Turgay Ertuş, vatandaşın 50 gramlık ekmeğe ilgi gösterdiğini belirtti. Ertuş, “Ekmek israfının önüne geçmek için normal ekmeğin 5’te biri olan 50’şer gramlık ekmek çıkarıyoruz. Bunu israfa yüzde yüz önlem amacıyla yaptık. Türkiye’de zaten ekmek gramajları küçüldü. Küçüldüğü içinde paketleyerek muhafaza altına aldık. Şu anda da bu yaygınlaşıyor. Vatandaş tükettiği kadar alıyor ve israfın da önüne geçmiş oluyor. Amacımız; ekmeği çöpten kurtarmak, israfı önlemek.” dedi.

50 gramlık ekmek üretimini vatandaşlar, israfı önleme adına destekliyor.



CİHAN

Yorumlar