EİB'den inovasyona destek devam ediyor

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Yenilik Transferi kapsamında desteklenen "İnovasyon Yönetimi İçin Vaka Bazlı Eğitim Programının Geliştirilmesi" (INNOCASE) projesiyle inovasyonu desteklemeye dev.

Google Haberlere Abone ol
EİB'den inovasyona destek devam ediyor

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Yenilik Transferi kapsamında desteklenen "İnovasyon Yönetimi İçin Vaka Bazlı Eğitim Programının Geliştirilmesi" (INNOCASE) projesiyle inovasyonu desteklemeye devam ediyor. EİB koordinatörlüğünde 24 ay süreyle yürütülecek proje Türkiye’den Yaşar Üniversitesi, İzmir Kalkınma Ajansı ile Sağlık Bahçesi Eğitim Araştırma Danışmanlık ve İletişim, Avrupa’dan Pro-kompetenz e.V ve BrainPlus ortaklığıyla 2013 Aralık ayından itibaren faaliyete fiilen başladı.

Proje hakkında bilgi veren EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, değişen şartlarda inovasyonun, firmaların rekabet düzeyini belirleyen en önemli faktör olduğunu söyledi. Firmaların faaliyet gösterdikleri her alanda tercih edilebilir olması için sürekli yenilik yapması gerektiğinin altını çizen Türkmenoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından desteklenen İnovasyon Akademi çalışmasına da katkı sağlayacak bu projeyle inovasyon yönetimi konusunda insan kaynağının gelişimi için firmaları destekleyecek altyapının geliştirileceğini belirtti. Finans bulma zorlukları sebebiyle özellikle KOBİ’lerin, çalışanlarına novasyon konusunda yatırım yapamadığını anlatan Türkmenoğlu, “Bu proje kapsamında geliştirilecek modüller, bütüncül ve vaka bazlı pratik eğitim programının inovasyonla katma değer oluşturarak ve farklılık yaratarak, sürdürülebilir rekabet düzeyi isteyen firmalara faydalı olacak. Bu eğitimler sayesinde ortaya çıkacak inovatif ürünler, daha katma değerli ürün ihracatı yapılmasına yol açacak ve 2023 yılı için Türkiye’nin belirlediği 500 milyar dolar ihracat hedefine daha kolay ulaşılabilecek.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar