EİB Koordinatör Başkanlığı’na Sabri Ünlütürk seçildi

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanlığı’na, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sabri Ünlütürk oy birliğiyle seçildi. Koordinatör Başkan Yardımcılığı’na seçilecek...

Google Haberlere Abone ol
EİB Koordinatör Başkanlığı’na Sabri Ünlütürk seçildi

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanlığı’na, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sabri Ünlütürk oy birliğiyle seçildi. Koordinatör Başkan Yardımcılığı’na seçilecek ismi belirleme konusunda ise Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu, EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk’e yetki verdi. Ünlütürk, 11 ihracatçı birliği başkanı ile yapacağı istişareler sonrasında vekilini belirleyecek.

Nisan ayında genel kurul toplantılarını gerçekleştiren EİB’de, Ege Bölgesi’ndeki 8 bin ihracatçıyı temsil edecek koordinatör başkanlık seçimi yapıldı. Seçime tek aday olarak giren Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sabri Ünlütürk, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanlığı’na oybirliğiyle seçildi. Ünlütürk, 2008 yılından bu yana Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu’nun vekili olarak görev yapıyordu.

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, 1995-1997 yılları arasında Ege İhracatçı Birlikleri’ne o dönemdeki ismiyle Başkanlar Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen ağabeyi Şükrü Ünlütürk’ten sonra, Ünlütürk ailesinden bu görevi üstlenen ikinci isim oldu. EİB Koordinatör Başkanlığı’na seçilen Sabri Ünlütürk, Ege 12 ihracatçı birliği ile İnovasyon, Tasarım ve Ar-Ge projelerine ağırlık veren bir çalışma yürüteceklerini, Ege Bölgesi’nden katma değeri daha yüksek ürün ihracatı için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü için büyük hedefler belirlendiğini hatırlatan Ünlütürk, “Türkiye İhracatçılar Meclisi öncülüğünde 2023 yılı için ortaya konulan 500 milyar dolar ihracat, 10 dünya markası, 25 bin dolar kişi başı milli gelir ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedeflerini tutturabilmemiz için bugün 1,58 dolar seviyesinde olan ortalama ihraç fiyatımızı 3-4 dolar aralığına çıkarmamız şart. İnovasyon, Tasarım ve Ar-Ge ile bu amaca ulaşacağız. Önümüzdeki 4 yıl bu konuda yoğun çalışma yürüteceğiz, bu konuda çalışma yürüten ihracatçılarımıza ve genç girişimcilere destek olacağız.” şeklinde konuştu.

Mustafa Sabri Ünlütürk, 10 Ekim 1958 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Ege Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği mezunu olan Ünlütürk, 1987 yılında Ağabeyi Sedat Şükrü Ünlütürk ile birlikte Sun Tekstil A.Ş’yi kurdu. Bünyesinde Sun Tekstil, Ekoten A.Ş ve Jimmy Key firmalarını bulunduran ve İstanbul Sanayi Odası’nın ilk 500 şirketi arasında yer alan Sun Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ünlütürk, Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve TARGEV Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar