Ege'nin iki yakası birleşecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Selanik ile İstanbul arasına hızlı tren planlıyoruz' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ege'nin iki yakası birleşecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu İzmir'de Türk-Yunan gala yemeğinde konuştu. "İzmir'in ulaşım olarak Atina'ya bağlanması konusunda biz hazırız." diyen Davutoğlu, "Selanik ile İstanbul arasında hızlı tren planlıyoruz. Ege'nin iki yakasını bir daha ayrılmamak üzere biraraya getirmeye kararlıyız." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, İzmir Ticaret Odası tarafından Hilton Oteli'nde düzenlenen, vergi rekortmeni olan Türk- Yunan ortaklı firmalarla, İzmirli vergi rekortmeni işadamlarının ödüllendirileceği törene katıldı. Gelir vergisi rekortmenleri kategorisinde birinci İhsan Çınar, ikinci Ali Özkan, üçüncü Birsen Zor madalya aldı.

SELANİK İSTANBUL ARASINA HIZLI TREN PLANLIYORUZ

Ege'nin iki yakasında oturan iki komşu halk gibi birbirimize baktık. İzmir-Selanik arasındaki bağlantı çok önemli. Selanik Doğu Avrupa'ya İzmir Asya'ya Anadolu'ya başlayan bir liman inşallah feribot seferleri başlayacak. İzmir'e gelen Yunan malları İzmir üzerinden hinterlandı da organize ettiğimiz için Ankara'ya Hazar'a kadar gidebilecek.

Aynı güzergahtan Asya'nın derinliğine gidebilecek. Asya'dan gelenler Avrupa'nın içine gidebilecek. Selanik-İstanbul arasında hızlı tren planlıyoruz. Bu şekilde dünya ekonomisindeki daralma nedeniyle ticaret hacmi gerilediği için iş çevrelerinden beklentimiz, bu hacmi 10 milyar dolara çıkarmaları. Bilin ki bu yönde sarf edeceğiniz her çabada yanınızda olacağız. Engelleri kaldırma sözü veriyoruz. Siz de bu siyasi iradenin içini doldurun.

İzmir-Atina arasında anlaşılırsa THY uçuşlara hemen başlayabilir. Atina ve Ankara uçuşları başlayacak. İzmir'in Atina'ya uçması için biz hazırız ama Yunanistan'daki hava yolu şirketinin de hazır olması ve zarar etmemesi lazım. Daha fazla bağlantı şart. Turizm olağanüstü bir imkan, bugün aldığımız kararlarla ortak turizm paketleri oluşturacağız. Ege'nin iki yakasını bir daha ayrılmamak üzere biraraya getirmeye kararlıyız. Mültecileri Ege'nin sularında ölüme terk etmeyelim. Avrupa'da bazıları Müslümanlara kıtada yer olmadığını dün de ifade etti. Yunanistan'a gelecek yüke ve Türkiye'ye gelecek yüke aynı sesle karşı çıktık. Ümit ederiz ki çocuk cesedi görmeyeceğiz. İnsan kaçakçılarına karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. İnsan kaçakçılarına karşı mücadelede sizin desteğinize ihtiyacımız var. İzmirlilerin insan kaçakçılığı üzerinden işlenen cinayetlere açık sesle karçı çıkması lazım. İnsan kaçakçılarının İzmir'de Türkiye'de Ege'nin iki yakasında barınmalarına izin vermeyeceğiz."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasının ardından başarılı işadamlarına ödülleri verildi. 

Yorumlar