EGD ödülleri sahiplerini buldu

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen 'Ekonomi Basını Başarı Ödülleri', Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katıldığı törenle verildi. Programda konuşan Babacan, "Yapılan yorumların tarafsız, meslek...

Google Haberlere Abone ol
EGD ödülleri sahiplerini buldu

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen 'Ekonomi Basını Başarı Ödülleri', Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katıldığı törenle verildi. Programda konuşan Babacan, "Yapılan yorumların tarafsız, meslek etiğine uygun bir şekilde yapılması, hiçbir etki altında kalmadan sadece ve sadece hür, doğru görüşlerinizi ve analizlerinizi yapıyor olmanız ekonomimiz açısından son derece önemlidir" dedi.

Cemile Sultan Korusu’ndan yapılan törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gazeteciler ve dernek üyeleri katıldı. Bu yıl 300’e yakın eser yarışmaya katıldı. Jüri üyeliğinde ise, Vahap Munyar, Hasan Geniş, Şeref Oğuz, Hakan Güldağ, Jale Özgentürk, Fikri Türkel, Özlem Dalga, Perihan Çakıroğlu, Celal Sezer, İsmail Altunsoy, Hayri Çetinkaya gibi isimler yer aldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Babacan, artık geleneksel hale gelen bu ödül töreni için yeniden gazetecilerle birlikte olduğunu söyledi. Başarıyı fark etmek ve başarıyı ödüllendirmenin güzel bir çalışma olduğunu kaydeden Babacan, "Daha da ileri başarıya ulaşmak için güzel bir motivasyon. Sizler ekonomi gazetecileri olarak çok önemli bir fonksiyon, çok önemli bir görev icra ediyorsunuz. Doğru, isabetli ve detaylı bilgiyi zamanında geniş kitlelere iletmek, ekonomimizin sıhhatli büyümesi için ve bilgi simetrisini tüm ekonomik aktörlerde sağlamak son derece önemlidir" diye konuştu. Yapılan yorumların tarafsız, meslek etiğine uygun bir şekilde yapılmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Babacan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hiçbir etki altında kalmadan sadece ve sadece hür, doğru görüşlerinizi ve analizlerinizi yapıyor olmanız ekonomimiz açısından son derece önemlidir. Herhangi bir yönlendirmeye tabii olmadan, sadece ve sadece doğruyu yazıp ve kendi özgür, bağımsız, tarafsız görüşünüzü ifade edebilmek. Ancak bu gerçekleşirse Türkiye’de doğruyu bulabiliriz, bu gerçekleşirse ekonomi politikalarını hep beraber sahiplenerek Türkiye’yi çok daha iyi bir noktaya götürebiliriz. Son 12 yıl Türkiye için çok iyi oldu. Satın alma gücü paritesine göre hesap edildiğinde 19 bin doların geçen milli gelirimiz var. Bu aşağı yukarı Japonya’nın yarısı demek. Dün TÜİK açıkladı, Avrupa Birliği ortalamasının yüzde 55’ine ulaşmış durumdayız. Fena bir refah noktası değil ama 2023 hedeflerimizde son derece önemli. Ve 2023 hedeflerimiz için de aslında yol belli, reçete belli, yöntem belli. Özel sektör öncülüğünde bir büyüme, devletin ağırlık olarak düzenleyen denetleyen fonksiyonlarını dizayn ettiği ama özel sektörün önünü alabildiğince açtığı ekonomik bir model. Rekabetle gelirlerin arttığı, yarışmayla şirketlerimizin en iyiyi bulmak için çaba gösterdiği bir ekonomik model."

Bugün gazete sayfalarına bakıldığında ağırlıklı olarak şirket haberlerinin görüldüğüne dikkat çeken Başbakan Yardımcısı, "Bu iyi bir şey. Demek ki haber orada. Devletin görevi zaten öngörüyü sağlamak, istikrarı sağlamak ve mümkün olduğunca lüzumsuz heyecanlardan ülkeyi uzak tutmak. İşte bu açıdan baktığımızda önümüzdeki dönem için mali disiplin, Merkez Bankası’nın bağımsız bir şekilde enflasyonla mücadeleye devam etmesi, yapısal reformlarımızın kararlılıkla devam etmesi, bunlar çok temel konular. Büyümeyle beraber enflasyonu düşürmek, büyümeyle beraber cari açığı düşürmek, büyümeyle beraber bütçe açığını, borç stoğunu düşük tutabilmek. Yoksa büyüyelim de enflasyon artsın, büyüyelim de varsın borç artsın, bu günü kurtarma politikasıdır. Uzun vadede başarı için mutlaka mali disiplin, enflasyonu düşürmek için para politikaları ve eksik olduğunu bildiğimiz ve her türlü reformları yapmaya devam etmek. Reçete bu" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak da hava muhalefetine rağmen programa katılan protokol üyelerine ve gazetecilere teşekkür etti.

Program ödül töreninin ardından sona erdi. Ödül almaya hak kazanan isimlerin kategorileri ve haberleri ise şöyle:

Söyleşi röportaj dalında yazılı basın ödülü: Milliyet Gazetesi’nden Songül Hatısaru, ‘Çorap kaçar film kaçmaz’ haberi ile Sabah Gazetesi’nden Feride Cenk, ‘Kıbrıslı topal koşucu gibidir’ haberine verildi.

En iyi ekonomi yazarı: Habertürk Gazetesi’nden Abdurrahman Yıldırım’a verildi.

Yazılı basından en iyi ekonomi haberi ödülü: Sözcü Gazetesi’nden Mehtap Özcan Ertürk’ün ‘Sıfırla konuşmaları 100 bin dolar kazandırdı’ haberine verildi.

Yazılı basında en iyi grafik tasarım ödülü: Habertürk Gazetesi’nden Barış Bektaş, ‘Haydan gelen huy’a gitti’ haber görseline verildi.

Televizyon dalında en iyi ekonomi haberi ödülü: Bloomberg’den Açıl Sezer ve Cüneyt Başaran’a verildi.

Televizyon dalında en iyi ekonomi programı: CNBC-e’den Servet Yıldırım ve Mafi Eğilmez’e verildi. CİHAN

Yorumlar