Edirne'de 1 Ton Deniz Patlıcanına El Kondu

Edirne jandarması, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılmaya çalışılan ve ilaç ile kozmetik sanayinde kullanılan 1 ton deniz patlıcanına el koydu.

Google Haberlere Abone ol
Edirne'de 1 Ton Deniz Patlıcanına El Kondu

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hukuk dışı yollarla memleket dışına çıkarılmaya çalışılan 1 ton deniz patlıcanına el koyarak araçta olan 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Olay ihbar ile ortaya çıktı. Jandarma durdurdukları kamyonette 1 ton deniz patlıcanı buldu.

İLAÇ VE KOZMETİK SANAYİNDE KULLANILIYOR

Jandarma ekipleri, Enez-Kacaali köyü sınırları arasında bir kamyonette yaptığı arama sırasında hukuk dışı yollarla memleket dışına çıkarılmaya çalışılan, 2008 yılında Resmi Gazetede yayımlanan Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğe kıyasla avlanması yasak olan, ilaç ve kozmetik sanayinde uygulanan takribî bin kilogram deniz patlıcanı ele geçirirken, araçta olan 3 şüpheliyi ise gözaltına aldı.

3 ŞÜPHELİ HAKKINDA YAPTIRIM KARARI

3 zanlı konusu için Su Ürünleri Kanununa muhalefetten idari yaptırım kararı uygulanırken, yakalanan deniz patlıcanları Enez Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne teslim edildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar