ECB Başkanı Draghi:

- "Zamanla, Avro Bölgesi’nin olumsuz demografisinden kaynaklanan (büyüme) hız sınırının bizi rahatsız etmeye başlayacağı gerçeğini göz ardı edemeyiz" - "Eğer diğer politikalar bizim para politikamızla uyumlu olmazsa enflasyon hedefimiz daha yavaş geri döner" - "Büyümeyi daha kapsayıcı ve güçlü yapmanın ana bileşeni insan sermayesine yatırımdır"

Google Haberlere Abone ol
ECB Başkanı Draghi:

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Avrupa'da nüfusun yaşlanmasının önümüzdeki yıllarda bölgenin büyüme potansiyelini ve iş piyasasını zayıflatacağını belirtti.

Draghi, Brüksel Ekonomi Forumu'nda yaptığı konuşmada, hükümetlerin ekonomik reformlarla ECB'nin enflasyon hedefini tutturmasını desteklemesi gerektiğini söyledi.

Avrupa’da siyasetçilerin ekonomik reformları ertelememesi, ticari engelleri kaldırması ve istihdamı arttırması gerektiğini belirten Draghi, "Eğer diğer politikalar bizim para politikamızla uyumlu olmazsa enflasyon hedefimiz daha yavaş geri döner." diye konuştu.

Draghi, ECB'nin orta vadede hedefinin enflasyonu yüzde 2 seviyesinin altında veya yüzde 2'ye yakın bir seviyede tutmak olduğunu anımsatarak, "Avro bölgesinde son yıllarda çok sayıda yapısal reform gerçekleştirildi. Özellikle de ekonomik krizden en fazla etkilenen ülkelerde reformlar uygulandı. Bunun faydaları şimdi görülebilir. Ama halen yapılması gereken çok şey var." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa'nın düşük verimlilik ve düşük büyüme riskleriyle karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Draghi, para politikasının etkili olabilmesi için diğer politikaların da uyumlu bir biçimde yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Draghi, Avrupa’nın yaşlanmasının önümüzdeki yıllarda bölgenin büyüme potansiyelini ve iş piyasasını zayıflatacağına dikkati çekerek, "Zamanla, Avro Bölgesi’nin olumsuz demografisinden kaynaklanan (büyüme) hız sınırının bizi rahatsız etmeye başlayacağı gerçeğini göz ardı edemeyiz." dedi.

Hükümetlerin iş gücünün üretkenliğini arttırmaya yönelik tedbirler alması gerektiğini belirten Draghi, daha fazla iş gücünün ve sermayenin üretken olan firmalara yöneltilmesi gerektiğini söyledi.

Draghi, Avrupa’nın eğitime odaklanması gerektiğini vurgulayarak, "Büyümeyi daha kapsayıcı ve güçlü yapmanın ana bileşeni insan sermayesine yatırımdır." şeklinde konuştu.

Yorumlar