EBSO Başkanı Yorgancılar: Üretim bazlı politikalarla devam etmeliyiz

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, planlı kalkınma modelinin önemli unsuru organize sanayi bölgelerinde (OSB) yer alan taşınmazların finansal kiralama (factoring) sözleşmesine konu edilmesinin, sürdürülebilir büyüme.

Google Haberlere Abone ol
EBSO Başkanı Yorgancılar: Üretim bazlı politikalarla devam etmeliyiz

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, planlı kalkınma modelinin önemli unsuru organize sanayi bölgelerinde (OSB) yer alan taşınmazların finansal kiralama (factoring) sözleşmesine konu edilmesinin, sürdürülebilir büyüme ve üretim bazlı politikalara katkı yapacağını söyledi. Mevcut OSB’lerin ana konularını çözmeye ve yatırımcı çekmeye çalıştıklarını belirterek, “EBSO olarak bu farkındalıkla İzmir’de 10 OSB’nin kurucu ortaklarından biriyiz. OSB’lerimizin konularına çözüm bulma noktasında her zaman hassasiyet içerisindeyiz. Biliyoruz ki üretimi gerçekleştireceğimiz yerler olan OSB’ler, her türlü denetime açık konumlarıyla ve kayıtdışını önlemedeki katkılarıyla ekonomimiz açısından önemli bir yere sahiptir.” dedi.

EBSO Başkanı Yorgancılar, bu süreçte OSB’lerin sayısının arttırılmasından ziyade mevcutların sıkıntılarını gidererek yatırımcılarla buluşturulmasına öncelik verdiklerini dile getirdi. Yatırım çekemeyen, altyapı problemlerini halledememiş OSB’lerin ülke kaynaklarının heba edilmesi anlamına geldiğine dikkat çeken Yorgancılar, şunları kaydetti: “OSB’ler içerisinde mülkiyeti bölgeye veya katılımcıya ait olan gayrimenkullerin kullanım hakkının, finansal kiralama yoluyla finansmanının sağlanması ve gayrimenkulün yatırımcı kullanımına bırakılması, sözleşme süresinin sonunda da kiracının yükümlülüklerinin ve borçlarının sona ermesi şartıyla söz konusu gayrimenkullerin yatırımcıya devredilmesi, sözleşmenin ihlâli halindeyse gayrimenkulün OSB’nin tahsis şartlarına uygun başka yatırımcılara finansal kiralama yoluyla kiralanması noktasında sıkıntılar yaşamaktaydık. Bugün sevinerek görmekteyiz ki bir konumuzu daha çözüme kavuşturduk.” CİHAN

Yorumlar