EBRD’den Kazakistan’a 380 milyon dolarlık yatırım

- Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile Kazakistan arasında 380 milyon dolarlık yatırım anlaşmaları imzalandı

Google Haberlere Abone ol
EBRD’den Kazakistan’a 380 milyon dolarlık yatırım

ASTANA (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Çakrabarti, Kazakistan ile 380 milyon dolarlık anlaşma imzaladıklarını bildirdi.

Astana Ekonomi Forumuna katılmak üzere Kazakistan’a gelen Çakrabarti, Bağımsızlık Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, EBRD ile Doğu Kazakistan, Kostanay valiliklerinin yanı sıra KazTransGaz Aymak, İntergaz Orta Asya ve FoodMaster şirketleri arasında tarım endüstrisi, su temini, kanalizasyon ve enerji alanlarında projelere imza atıldığını söyledi.

EBRD tarafından geçen sene Kazakistan’a petrol ve doğalgaz dışında 800 milyon dolarlık yatırım yapıldığını dile getiren Çakrabarti, “Bu sene de imzaladığımız projelerin toplam büyüklüğü 380 milyon doları geçti.” dedi.

Çakrabarti, EBRD’nin bugüne kadar Kazakistan’a toplam 7 milyar dolardan fazla yatırım yaptığını hatırlatarak “36 ülkenin içinden Kazakistan bizim dördüncü büyük piyasamızdır.” diye konuştu.
Kazakistan’da yapılan reform ve inovasyonlar sayesinde yatırımların arttığına işaret eden Çarkabarti, “Kazakistan Hükümeti ile yaptığımız ortaklık anlaşması kapsamında yapılan reform ve inovasyonlar, bugün imzaladığımız projelerin hazırlanmasına zemin teşkil etmektedir..” yorumunu yaptı.

Yorumlar