EBRD'den Akbank'a 110 milyon dolarlık yenilenebilir kredisi

- Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, yenilenebilir enerji projelerini desteklemesi için Akbank'a 110 milyon dolar kredi sağlayacak

Google Haberlere Abone ol
EBRD'den Akbank'a 110 milyon dolarlık yenilenebilir kredisi

ANKARA (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Akbank'a Türkiye'de özel sektörün yapacağı yenilenebilir enerji projelerini desteklemesi için 110 milyon dolarlık kredi verecek.

EBRD'den yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği tarafından da desteklenen finansman paketi, Türkiye'deki güneş, hidroelektrik, rüzgar, jeotermal, biyoenerji ve enerji verimliliği yatırımları için kullanılacak.

Akbank'a sağlanacak110 milyon dolarlık kredi, EBRD'nin "Orta-Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı" çerçevesinde açılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota, Türkiye'de yenilenebilir enerji projelerini desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

EBRD'nin Finansal Kurumlar Direktörü Noel Edison da Akbank'a daha önce de aynı şekilde finansman sağladıklarını ve bu kaynakla 8 yenilenebilir enerji projesinin başarılı bir şekilde desteklendiğini görmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

EBRD, Akbank'a 2011'de ise 100 milyon dolar geçen yıl ise 110 milyon dolar daha kredi sağlamıştı.

EBRD'nin 7 Türk bankası aracılığıyla kapasitesi toplamda 800 megavatı bulan 47 yenilenebilir enerji projesini desteklediği kaydedildi.

Yorumlar