EADS, 5 bin 800 kişiyi işten çıkaracak

Avrupa Hava Savunma ve Uzay Sanayii (EADS), yeniden yapılanma ve tasarruf tedbirleri kapsamından 5 bin 800 personelin işine son vereceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
EADS, 5 bin 800 kişiyi işten çıkaracak

Avrupa Hava Savunma ve Uzay Sanayii (EADS), yeniden yapılanma ve tasarruf tedbirleri kapsamından 5 bin 800 personelin işine son vereceğini duyurdu. Almanya ve Fransa’daki sendikalar karara isyan etti.

Başta Almanya ve Fransa olmak üzere Avrupa genelinde yeniden yapılanmaya giden EADS, bu kapsamda işçi çıkaracağını duyurdu.

İşçi çıkışlarının özellikle EADS’in savunma sanayii alanında faaliyet şirketi Cassidian’da yaşanacağı belirtildi. Alman medyasına yansıyan bilgilere göre, 2016 yılına kadar personel tenkisatının yarısı Almanya’dan yapılacak.

Buna göre, Almanya’nın Bavyera eyaletindeki bazı fabrikalar birleştirilecek bazıları ise kapatılacak.

Şirketin savunma alanında zarar ettiği belirtilirken, tasarruf ve yeniden yapılanmaya yöneldiği ifade ediliyor. EADS’in şefi Tom Enders, “Rekabet gücümüzü artırmamız gerekiyor ve bunu şimdi yapmamız gerekiyor.” diyerek, tasarruf tedbirleri konusunda kararlı oldukları sinyalini verdi.

Haftalardır yapılan spekülasyonun ardından personel çıkışlarına dair netleşmeye başlayan rakamlarla birlikte Almanya ve Fransa’daki sendikalar da isyan bayrağını açtı. EADS’in İşçi Sendikası Başkanı Rüdiger Lütjen, işçilerin hiçbir gelecek planı olmadan sokağa konulmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Alman IG-Metall Sendikası Başkanı Jürgen Wechsler ise şirketin uzun vadeli bir perspektif çizmesini isterken, işçi çıkışlarının son çare olması gerektiğini öne sürdü.

Almanya ve Fransa’daki sendikalar, şirket yönetiminin bu kararına karşı eylemlerini sürdüreceklerini duyurdu. Daha önce EADS tesislerinin bulunduğu 30 yerde 20 bin çalışan gösteri yapmıştı.

EADS’te Avrupa genelinde 140 bin kişi çalışıyor. Bunların büyük kısmı Fransa ve Almanya’da istihdam ediliyor. CİHAN

Yorumlar