e-fatura ile ayda 100 milyon lira tasarruf

Şirketlerin e-fatura eğilimi ile ayda 50 milyon adet faturadan 100 milyon lira tasarruf edileceği bildiriliyor.

Google Haberlere Abone ol
e-fatura ile ayda 100 milyon lira tasarruf

Şirketlerin e-fatura eğilimi ile ayda 50 milyon adet faturadan 100 milyon lira tasarruf edileceği bildiriliyor.


1 Nisan’dan itibaren mükelleflerin bir birleri ile alışverişlerinde kâğıt fatura kullanmayacağını anlatan Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, şunları ifade etti:

“Bilindiği gibi 1 adet kâğıt faturanın baskı, yazdırma, postalama, arşivleme maliyeti 2 lirayı geçmektedir. Nitekim 2014 Ocak ayı itibari ile e-fatura kullanmaya başlayan 20 bine yakın mükellefte, faturalar kademeli olarak e-fatura tercih ettiği için 2,5 ayda 20 milyon liraya yakın tasarruf mümkün oldu. 1 Nisan tarihi itibari ile mükelleflerde tüm faturaların e-fatura olarak gönderilmesi ile 20 bin civarı şirkette aylık 50 milyon adedi bulacak faturadan ayda 100 milyon liraya yakın tasarruf elde edilecektir. Nisan itibari ile 20 bin civarı şirketin e-fatura imkânından yararlanması ile 2014’te tasarruf oranı yaklaşık 1 milyar lirayı bulabilecektir.”


Mehmet Önder, Türkiye’de şirketlerin tamamına yakınının birkaç sene içinde e-fatura sistemine geçeceklerini belirtti. Uyumsoft Satış Yöneticisi Volkan Şahin ise tüm yapıların e-fatura tercihi ile senelik tasarruf oranlarının 3 milyar lirayı aşacağı tahmininde bulundu.


Pek çok e-dönüşüm projesinin yolda olduğunu da dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

“20 bini aşkın mükellef, Nisan ayına kadar eksik olan bir safha varsa tamamlayarak, e-fatura kullanmaya başlayacak. Ardından e-arşiv ve e-defter uygulamasına geçilmesi öngörülüyor. Yine e-irsaliye, e-ödeme gibi yeni sisteme, yeni eklenecek uygulamalar ve kayıtlı e-posta (KEP) hizmetinin yaygınlaşması ile ticaret hayatı yeniden şekillenirken, dönemin ruhuna uygun bir ticaret anlayışına geçiliyor. “
CİHAN

Yorumlar