Duran: Toplumun kimyaya olan olumsuz algısı değişmeli

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve İlkom Yönetim Kurulu Başkanı İlker Duran, kimyayla ilgili bilgi ve birikimlerini öğrencilerle paylaştı. Etkinlikte öğrencilere kariyer planlarında gelecekte önemi daha da artacak...

Google Haberlere Abone ol
Duran: Toplumun kimyaya olan olumsuz algısı değişmeli

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve İlkom Yönetim Kurulu Başkanı İlker Duran, kimyayla ilgili bilgi ve birikimlerini öğrencilerle paylaştı. Etkinlikte öğrencilere kariyer planlarında gelecekte önemi daha da artacak kimyayı dikkate almaları hususunda tavsiyelerde bulunan İlker Duran, insanların kimyaya olan olumsuz algısına dikkat çekti.

Kariyer Günleri etkinliği ile iş dünyasında başarı yakalayan iş adamlarını öğrencileriyle buluşturarak bilgi ve tecrübelerinden yararlanmasını sağlayan Yiğitler Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin konuğu İlkom’u Bursa’nın ulusal kozmetik markası haline getiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve İlkom Yönetim Kurulu Başkanı İlker Duran oldu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan İlker Duran, öğrencilere kimyanın yaşam içindeki önemine ve insanların kimyaya olan olumsuz bakışana değindi. Kimyanın gelecekte de önemli alanların başında geleceğinin altını çizen İlker Duran, "Kimya her zaman geleceği parlak olan bir alan. Bu alan insanlarda merak ve araştırma duygusunu kaybetmediği sürece gelişerek varlığını sürdürecek” dedi. Kimyanın her ne kadar geleceği parlak olsa da insanların hala kimyaya karşı olumsuz bakışı olduğunu vurgulayan Duran, "Nedense insanlar, ‘kimyasal’ kelimesini duyduğunda ürküyorlar. Halbuki gündelik yaşamdaki olmazsa olmaz dediğimiz pek çok şey kimyanın eseridir." diye konuştu. Toplumda kimyaya olan olumsuz algıyı çevirmenin eğitim kurumlarından geçtiğini ifade eden Duran, "Kimyanın önemli ve faydalı olduğunu okullarda çocuklara aktarmalıyız. Onları kimya bölümlerine yönlendirmek için bir takım faaliyetlerde bulunmalıyız. Bu noktada kimya sektörüne ve iş dünyasına önemli sorumluluklar düşüyor. Çünkü Türkiye’nin önümüzdeki dönemde genç kimyacılara ve kimyagerlere ihtiyacı olacak." diye konuştu.

Öğrencilere üniversite de kimyayı tercih etmeleri halinde asla yanılmayacaklarını belirten İlker Duran şunları kaydetti: "Sektörün içerisinde olan ve kimyayı bilen insanlar her şeyin temelinde kimyanın olduğunun bilir. Günlük hayatımızda yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz ve kullandığımız ürünlerin çoğu kimyasal içerikli maddelerden oluşuyor. O yüzden kimya, başlı başına yaşam içerisinde olmazsa olmazlarımız arasındadır. Hata yapmaktan asla korkmayın. Yaptığınız hata sizi bir şekilde doğruya ulaştıracaktır. Bu süreçteki korkunuz, yaptığınız hatayı tekrarlamak ve ders çıkaramamak olsun."

CİHAN

Yorumlar