Dünyanın en yatırımcı dostu ülkeleri Singapur, İsviçre ve Hong Kong oldu

Singapur, Economist Intelligence Unit'in (EIU) yaptığı araştırmaya göre, dünyanın en iş yapılabilir ve yatırımcı dostu ülkesi olarak belirlendi. Listede Singapur’un hemen ardından İsviçre ve Hong Kong yer alıyor. EIU’nun iş yapılabilirlik...

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en yatırımcı dostu ülkeleri Singapur, İsviçre ve Hong Kong oldu

Singapur, Economist Intelligence Unit'in (EIU) yaptığı araştırmaya göre, dünyanın en iş yapılabilir ve yatırımcı dostu ülkesi olarak belirlendi. Listede Singapur’un hemen ardından İsviçre ve Hong Kong yer alıyor.

EIU’nun iş yapılabilirlik araştırmasında ülkedeki siyasi ortam, makro ekonomik ortam, pazar fırsatları, serbest girişim ve rekabet politikaları, yabancı yatırımcılara yönelik politikalar, dış ticaret ve döviz kontrolleri, vergiler, finansman, işgücü piyasası ve alt yapı alanlarındaki kriterler baz alındı.

Araştırmada listenin üst sıralarında yer alan diğer Asya ülkeleri ise Avustralya, Yeni Zelanda, Tayvan ve Malezya olarak belirlendi. Avrupa’da en iş yapılabilir ve yatırımcı dostu ülkeler ise İsveç, Finlandiya, Danimarka, Norveç ve Almanya olarak kaydedildi.

EIU’nun dünyanın en iş yapılabilir ve yatırımcı dostu ülkeleri araştırmasında Amerika 7., İngiltere ise 22. sırada yer alıyor.

Hükümet politikaları ve kanunlar açısından Asya’nın en şeffaf ülkesi olması, istikrarlı siyasi yapısı, serbest ticaret bölgesi kolaylıkları ve gümrüksüz işlemler, Singapur’u listenin başına taşıyan etkenler olarak yer alıyor. Ayrıca birçok ülkeyle avantajlı ihracat imkanı sağlaması ve hızlı bürokrasisi de Singapur’u yatırımcılar için cazibe merkezi haline getiriyor.

CİHAN

Yorumlar