"Dünya fuar devleri Türkiye pazarına giriyor, kara kaşımıza gelmiyorlar"

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, dünyanın önde gelen fuar şirketlerinin Türkiye pazarına giriş yaptığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
"Dünya fuar devleri Türkiye pazarına giriyor, kara kaşımıza gelmiyorlar"

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, dünyanın önde gelen fuar şirketlerinin Türkiye pazarına giriş yaptığını söyledi. Ersözlü, "Bunlar ya satınalma ya da ortaklık şeklinde gerçekleşiyor. TÜYAP’a da İtalya’dan talipli var. Tabi bu firmalar kara kaşımız, kara gözümüze gelmiyorlar." dedi.

TÜYAP Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Almira Otel’de düzenlediği basın toplantısında fuarcılık sektörünü 2013 yılı değerlendirmesini yaptı. 2013 yılı içerisinde şehirde düzenlenen 17 fuara 373 bini Bursa dışından olmak üzere 833 bin ziyaretçi geldiğini belirten Ersözlü, Bursa’daki fuarların 61 ülkeden ve Türkiye’nin 77 ilinden ziyaretçi ağırladığını söyledi. Bir sene içerisinde düzenlenen fuarlarda 600 milyon dolarlık ticaret gerçekleştirildiğini anlatan Ersözlü, 2014 yılı içerisinde Bursa’da 19 fuar düzenleyeceklerini söyledi. Önümüzdeki sene fuarlara 400 bini Bursa dışından olmak üzere 850 bin ziyaretçi gelmesini hedeflediklerini anlatan Ersözlü şunları kaydetti: "Her fuar ziyaretçisi ortalama 1.2 gün şehirde kalıyor. Biz bu rakamı 2 güne çıkarmayı hedefliyoruz. Her bir ziyaretçi fuar için geldiğinde Bursa’da taksisinden konaklamasına, yemeğinden kahvesine ortalama bin TL bırakıyor. Önümüzdeki sene 400 bin şehir dışından ziyaretçi geleceğini tahmin edersek fuar için gelenler şehrimize 400 milyon lira katkı bırakıyor."

TÜRKİYE’DE FUAR ENFLASYONU VAR 2014’TE 428 FUAR DÜZENLENECEK

İlhan Ersözlü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre, 2014 yılı içerisinde Türkiye genelinde 428 fuar düzenleneceğini dile getirdi. Bu fuarlardan 247’sinin İstanbul’da 181’inin de Anadolu şehirlerinde düzenleneceğine dikkat çeken Ersözlü, fuar enflasyonu olduğunu söyledi. ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki fuarlarda müthiş bir düşüsün sağlandığını öne süren Ersözlü, fuarların Afrika, Ortadoğu ve Asya ülkelerine kaydığını açıkladı. Ersözlü, "Bu gelişmeyi gören dünya fuar devi firmaları Türkiye’ye de giriyor. Ülkemizdeki birçok fuar şirketi el değiştiriyor. Gelen firmalar bizim kara kaşımız, kara gözümüz için gelmiyor. TÜYAP’a da İtalyanlar talip. TÜYAP Bursa firmasına da teklif gelecektir, arslanlar gibi direneceğiz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar