Dünya Bankası Rusya’nın büyüme rakamını yüzde 1,3’e çekti

Dünya Bankası, Rusya’nın 2013 için büyüme hedefi öngörüsünü yüzde 1,8’den yüzde 1,3’e çekti.

Google Haberlere Abone ol
Dünya Bankası Rusya’nın büyüme rakamını yüzde 1,3’e çekti

Dünya Bankası, Rusya’nın 2013 için büyüme hedefi öngörüsünü yüzde 1,8’den yüzde 1,3’e çekti. Dünya Bankası’na göre zayıflayan yerli talep ve ertelenen yatırımlar Rusya’nın büyüme rakamlarını tehdit ediyor.

Rusya 2014’de yüzde 2,2 ve 2015’de de yüzde 2,7 büyüyecek.

Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, Kasım ayında yaptığı açıklamada Rusya’nın 2013’te yüzde 1,5 büyüyeceğini açıklamıştı. Bu rakam Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kremlin’de bulunduğu dönem için en düşük seviye.

Dünya Bankası Rusya ekonomisti Birgit Hansl yaptığı açıklamada, “Yatırım çalışmaları yavaşlıyor. Tüketimlerde de azalma var.” değerlendirmesinde bulundu. Rusya’da 2014’de yatırımlar devam edecek, ancak planlanandan geride kalacağı öngörülüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı’nda yaptığı yıllık konuşmasında ekonomik durgunlukla ilgili sorunların dışarıdan daha çok içerinden kaynaklandığını belirtmişti. Rus lider özellikle ihracatın önündeki bürokratik engellerin kaldırılmaması, yatırım çevrelerinin cazip hale getirilememesi ve ekonomik canlılık için öngörülen programın uygulanamaması nedeni ile eleştiride bulunmuştu. CİHAN

Yorumlar