Dubai’de yılın ilk yarısında 30 milyar dolarlık emlak işlemi yapıldı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’de bu yılın ilk yarısında gerçekleşen emlak alım-satım işlemlerinin değerinin 30,7 milyar dolara ulaştığı bildirildi. Dubai Arazi Departmanı tarafından yayınlanan istatistiklere göre...

Google Haberlere Abone ol
Dubai’de yılın ilk yarısında 30 milyar dolarlık emlak işlemi yapıldı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’de bu yılın ilk yarısında gerçekleşen emlak alım-satım işlemlerinin değerinin 30,7 milyar dolara ulaştığı bildirildi. Dubai Arazi Departmanı tarafından yayınlanan istatistiklere göre ikinci çeyrekteki işlem hacmi birinci çeyreğe kıyasla yüzde 14 düşüş gösterdi.

İlk yarıda yaklaşık 16,7 milyar dolar değerinde toplam 22 bin 96 adet satış işlemi gerçekleştirildi ve bu rakam toplam hacmin yüzde 54’ünü oluşturdu. En çok işlem arazi satışında görüldü. Yine aynı dönemdeki toplam 6 bin 922 adet ipotekli konut kredisi (mortgage) işleminin değeri 12,9 milyar doları buldu.

Departman genel müdürü Sultan Buti Bin Mercan, Dubai emlak sektörünün tüm dünyadan gelen yatırımcıların dikkatini çektiğini ve bunun birden fazla sebebinin bulunduğunu söyledi. Bin Mercan, Dubai’nin Expo 2020’ye ev sahipliği yapacak olmasının da yatırımcılar açısından önemli olduğunu ve karşı tarafa güven sağladığını vurguladı.

Yetkili, emlak sektörünü canlı tutmak için yakın zamanda ardı ardına yeni projelerin ilan edildiğini sözlerine ekledi. Yeni projeler arasında dünyanın en büyük alışveriş merkezi olacak World Mall bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar