Dubai'de ‘Made in Bursa’ fuarı düzenlenecek

Dubai Enerji Bakanı Danışmanı Munther Akram Juma ve iş adamı Abdullah Bin Desmal, Bursa ve Dubai arasındaki ticaret hacmini geliştirecek iki önemli proje için gerekli altyapı çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Dubai'de ‘Made in Bursa’ fuarı düzenlenecek

Dubai Enerji Bakanı Danışmanı Munther Akram Juma ve iş adamı Abdullah Bin Desmal, Bursa ve Dubai arasındaki ticaret hacmini geliştirecek iki önemli proje için gerekli altyapı çalışmalarını başlattıklarını söyledi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret eden Juma ve Desmal, Bursa’nın tanınmasına katkı sağlamak için, Dubai’de yalnızca Bursalı 30-40 firmanın katılacağı bir “Made in Bursa” fuarı düzenlemeyi planladıklarını, ayrıca Yenişehir Havalimanını kullanım lisansı için gerekli izinlerin alınmasının ardından, Dubai ve Bursa arasında doğrudan uçak seferlerini başlatmaya hazır olduklarını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl Dubai’de gerçekleştirilen Dubai Global Enerji Forumu’nda tanıştığı Dubai Desman Holding’in sahibi Abdullah Bin Desman ve Dubai Enerji Bakanı Danışmanı Munther Akram Juma’yı makamında ağırlayan Dündar, Bursa ve Dubai arasındaki ticaret hacminin nasıl arttırılacağı konusunda misafirleriyle karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Dubai’nin dünya ticaretinde adeta köprü vazifesi gördüğünü belirten Dündar, ''Ticari, kültürel ve sosyal blokların kurulması, ticari anlaşmalarla yeni tüketici pazarlarının açılması, ihracat ve ithalat alanında yeni fırsatlar oluşturabilmek adına Dubaili iş adamlarımızla ilişkilerimizi her geçen gün geliştiriyoruz. Doğal güzellikleri, tarımı, içme suyu zenginliği ve turizm potansiyeli ile Bursa, Arap iş dünyasında büyük ilgi görüyor. Biz de, hem Bursalı hem de Dubaili işadamlarımız ile yaptığımız görüşmelerde, bu potansiyeli ticari manada nasıl değerlendirebiliriz, bun bakıyoruz, Bursa’nın dünya ticaretinden çok daha fazla pay alabilmesi için çaba sarf ediyoruz.'' dedi.

FUARDA YAKLAŞIK 40 FİRMA YER ALACAK

Dubaili iş adamı Abdullah Bin Desmal ve Dubai Enerji Bakanı Danışmanı Munther Akram Juma’da Başkan Dündar’ı ziyaretlerinde yaptıkları açıklamada, Bursa’nın sahip olduğu potansiyeli Dubaililere anlatabilmek için bir dizi çalışmalarının olduğunu söyledi. Bursa’ya ait olan ürünleri Dubai’de pazarlamak istediklerini ifade eden Enerji Bakanı Danışmanı Jama, ''Bunun için Dubai’de, Bursa’da, 30-40 firmanın yer alacağı bir ‘Made in Bursa’ fuarı düzenlemeyi hedefliyoruz. Bursa’nın en önemli ürünleri bu fuarda sergilensin. Organizasyonu biz yaparız. Maddi açıdan da gerekli desteği vermeye hazırız. Bursa’nın sahip olduğu zenginliğin Dubai’de tanınmasını bilinmesini istiyoruz.'' diye konuştu.

Dubai Desman Holding’in sahibi Abdullah Bin Desman, Bursa ve Dubai arasında ticari ilişkilerin gelişmesi adına, Dubaili havayolu firmalarının Bursa’ya direk seferleri gerçekleştirebilmek için Yenişehir Havalimanı’nın kullanımı adına lisans başvurusu yapacaklarını, Dubai ve Bursa arasında havayolu ulaşımının sağlanması konusunda her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti. Bir ay içerisinde gerekli izinleri almayı planladıklarını belirten Abdullah Bin Desman, karşılıklı direk uçuşların başlamasıyla birlikte birçok Dubaili iş adamını Bursa’ya getirmeyi ve ticari ilişkileri arttırmayı planladıklarını kaydetti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, Yenişehir Havaalanı’nın Dubaili havayolu firmalarına açılması için gerekli olan lisansın alınması konusunda, kendilerinin de gerekli desteği vereceğini söyledi.

Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmenin ardından, Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya vizyon kazandıracak olan projelerinden Panorama Bursa 1326, Murat Hüdavendigar Lisesi ile Demirtaş Meydanı ve Camii projelerinin maketlerini inceleyen Dubai Desman Holding’in sahibi Abdullah Bin Desman ve Dubai Enerji Bakanı Danışmanı Munther Akram Juma, her bir projenin de Bursa’ya değer katacak projeler olduğunu belirterek Başkan Dündar’ı kutladı.

CİHAN

Yorumlar