Dubai’de havacılık sektörünün değeri 2020’de 30 milyar dolara ulaşacak

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’de havacılık sektörünün sağlayacağı yeni iş sayısının 2020’ye kadar 50 bine ulaşacağı ve ekonomiye 8 milyar dolarlık ek destekte bulunacağı bildirildi. Halen Dubai’de havacılık...

Google Haberlere Abone ol
Dubai’de havacılık sektörünün değeri 2020’de 30 milyar dolara ulaşacak

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’de havacılık sektörünün sağlayacağı yeni iş sayısının 2020’ye kadar 50 bine ulaşacağı ve ekonomiye 8 milyar dolarlık ek destekte bulunacağı bildirildi. Halen Dubai’de havacılık sektörünün ekonomiye 250 bin iş desteği sağladığı, toplam iş sektörünün yüzde 19’unu ve emirliğin gayri safi milli hasılasının yüzde 28’ini oluşturduğu öğrenildi.

Dubai’de düzenlenen seyahat fuarında konuşan Dubai Havaalanları CEO’su Paul Griffith, 2020 yılına kadar havacılık gelirlerinin 30 milyar dolara ulaşacağını ve 300 bin kişiye iş imkanı vereceğini kaydetti. Emirlik’teki havacılık sektörü geçen yıl yüzde 16 büyüme kaydetti.

Griffith, şehrin ikinci havaalanı Dubai World Central (DWC) - El Maktum Havaalanı’nda ikinci safhadaki hedefin yıllık 200 milyon yolcu olduğunu söyledi.

Halen şehir içinde faaliyet gösteren Dubai Uluslararası Havaalanı’nda kapasite sıkıntısı yaşandığını ve 80 gün devam edecek pist yenileme çalışmaları dolayısıyla bazı seferlerin ikinci havalimanına kaydırıldığını belirten yetkili, yine Dubai hükümetine ait ucuz maliyetli havayolu flydubai’nin de operasyonlarını tamamen ikinci havaalanına taşıyabileceğini kaydetti.

Bunun yanısıra 1 Mayıs’ta başlayan pist çalışmalarının ardından havaalanındaki uçuş operasyonları yüzde 26 azaldı ve DWC’deki 80 olan uçuş sayısı 600’a çıktı.

Yakın zamanda yolcu operasyonlarına başlayan DWC, tamamlandığında beş paralel pist ile dünyanın en büyük havalimanı olacak.

CİHAN

Yorumlar