DTÖ Olağanüstü Meclis Toplantısı

- DTO Yönetim Kurulu Başkanı Kalkavan: - "(FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin) O grubu uyandırma zamanı. İçimizde hala sempatisi olanları da uyandırma zamanı. Bu gidilen yol doğru yol değil" - "Enteresan bir sistem. O sistemin içine giren herkes mutlu. Hem para hem servet hem kariyer hem de unvan sahibi." - "Bunların en büyük silahı gizliliktir. Tehlike geçmedi. 40 yıllık bir şeyi bir hükümete yüklemek kolay da değil, hak da değil" - Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Kaptanoğlu: - "Tüm darbe teşebbüsçüleri hukuk karşısında süratle yargılanmalı"

Google Haberlere Abone ol
DTÖ Olağanüstü Meclis Toplantısı

İSTANBUL (AA) - Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu kadar gözü döner mi, bu kadar robotik olabilir mi insan? O grubu uyandırma zamanı. İçimizde hala sempatisi olanları da uyandırma zamanı. Bu gidilen yol doğru yol değil." dedi.

Kalkavan, DTÖ Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda paralel ihanet çetesine hala sempati besleyenleri uyarmak gerektiğini söyledi. FETÖ'nün Türk milletine ateş açmasıyla kendini milletin düşmanı olarak deklare ettiğine işaret eden Kalkavan, şu ifadeleri kullandı:

"Kendi içimizde, bu kurşun sıkılana kadar, her şey kabul… Ama silahsız insanlara silah sıkılmasının, Meclisin içinde 100 tane mebus varken orayı bombalamanın hangi mantığı olabilir? Bu kadar gözü döner mi, bu kadar robotik olabilir mi insan. Uyandırma zamanı. O grubu uyandırma zamanı. İçimizde hala sempatisi olanları da uyandırma zamanı. Bu gidilen yol doğru yol değil.

Enteresan bir sistem. O sistemin içine giren herkes mutlu. Hem para hem servet hem kariyer hem de unvan sahibi… Ne olursanız olun alıp yukarıya taşınıyorsunuz. Çalınan sorularla askeriyede personel atamalarını yapanların başında onlar var. Düşünebiliyor musunuz, Cumhurbaşkanı'nın başyaveri tutuklanıyor, Genelkurmay Başkanı'nın yaveri, emir eri tutuklanıyor. Bunları oraya kim atıyor? Bunların kaç tane süzgeçten geçmesi lazım? Bunların en büyük silahı gizliliktir. Tehlike geçmedi. 40 yıllık bir şeyi bir hükümete yüklemek kolay da değil, hak da değil. Hepimizin problemi, bizler uyuduk. Bizler, bir şey olmaz dedik. Ben darbe olduğunda, ilk geldiğinde haber, 'Şaka mı ediyorsunuz' dedim."


- "Bugün aleyhte konuşanların ciddi bir kısmı da sempati duyarlardı"


Metin Kalkavan, darbe teşebbüsüne karşı koyarken hayatını kaybeden 248 vatandaşın şehadete ulaştığını belirterek, "O insanlar kocaman yürekleriyle gittiler. Cesaret ister, deli cesareti… Kahramanlıklar böyle yazılır. Yoksa her şeyi bildikten sonra pozisyon alıp 'ben de' demek hiçbir işe yaramıyor." ifadelerini kullandı.

Darbe teşebbüsünün ardından 5 gün geçmesine rağmen Türkiye ekonomisinin güçlü işleyişini sürdürdüğünü anlatan Kalkavan, şöyle konuştu:

"Dolar biraz zıpladı, bu şartta bile bakıyorsunuz Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz indirdi. Yani o 1-2 saatin dışında kimse ne ATM'lere ne bankalara koştu… Bunu dünyanın hangi ülkesinde yaparsanız yapın büyük panik olur, inanılmaz sonuçları olur. Şimdi burada milletin göstermiş olduğu kahramanlık silsilesi müthiş. Yüzlerce isimsiz kahramanı her gün öğreneceğiz.

Anlamaya çalıştığımızda evet bu toplumun içinde bu söylenen örgüte yüksek sempatisi olan bir dünya insanı ben biliyorum. Yakın olan bir dünya insanı da bilirim. Bugün aleyhte konuşanların ciddi bir kısmı da sempati duyarlardı. Şimdi gerçeklerle yüzleşmek lazım. Nereye kadar?

Olay değişti, artık olay çok farklı bir yere gitti. Bu olay müthiş planlanmış, yapılmış. Sınavların yüzde 99'unda soru çalma var. Tartışmasız son 10-20 yılda, belki son 30 yılda, yapılanlarda özellikle devletle alakalı sınavlarda kesinlikle budur. Robotik şekilde hedefe kitlenmiş olarak, sistematik olarak ilerliyorlar."


- "Bir cemaat MİT'i ve Genelkurmay'ı nasıl dinler"


Türkiye'nin önündeki en büyük engelin PKK'dan önce FETÖ olduğunu kaydeden Kalkavan, diğer örgütlerin amaçlarının saptanabileceğini ancak FETÖ'nün amacının öngörülemediğini kaydetti.

FETÖ'ye eskiden sempatiyle bakan insanların gözlerini açması gerektiğini aktaran Kalkavan, şöyle konuştu:

"Düşünün Tayyip Bey'i öldürselerdi ne olacaktı? Yani böyle baktığımızda herhalde sokaklarda yüz binlerce insan birbirlerine girecekti. Bir cemaat seni, beni, onu dinleyebilir ama niye Milli İstihbarat Teşkilatı'nı (MİT) ve Genelkurmay'ı dinler. Bu soruyu kendinize sorun ve ondan sonra üst akla daha kolay yaklaşırsınız. Her kim olursa olsun üst akıl A, B, C… (Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yaveri) Yarbay Levent Bey'in yapmış olduğu itiraflarda 'Bundan önceki genelkurmay başkanını da her gün dinledim ve her gün raporladım' diyor. Kime raporladın? Niye raporladın?"


- "Bir grup hainin sinsice ördüğü ihanet tuzağı ordumuzu örselemiştir"


Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu ise tüm darbe teşebbüsçülerinin hukuk karşısında süratle yargılanması gerektiğini söyledi.

Tanklara meydan okuyan Türk milletinin tarih yazdığını belirten Kaptanoğlu, "Sevgili Atatürk'ün önderliğinde tarihin ilk milli Kurtuluş Savaşı'nı başarmış büyük Türk milleti bu kez de dünya demokrasi tarihine altın harflerle unutulmaz bir sayfa yazdırmıştır." dedi.

Kaptanoğlu, "Bir grup hainin sinsice ördüğü ihanet tuzağı ordumuzu örselemiştir. Yapmamız gereken bunu tamir etmektir." ifadelerini kullandı.


- Meclis üyeleri duygu ve düşüncelerini paylaştı


Kürsüye çıkarak hain kalkışmayı değerlendiren çok sayıda meclis üyesi de saldırılarda şehit olanlara rahmet dileyerek birlik ve beraberlik çağrısında bulundular.

DTO Olağanüstü Meclis Toplantısı Meclis Üyesi Erkan Dereli İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okurken, üyeler marşı ayakta dinledi.

Yorumlar