DTO Başkanı Özer: Şirketlerin sermayelerini yükseltmesi gerekiyor

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, sermayeleri 50 bin liranın altında olan anonim şirketler ve 10 bin liradan az olan limited şirketlerin, 14 Şubat 2014 tarihine.

Google Haberlere Abone ol
DTO Başkanı Özer: Şirketlerin sermayelerini yükseltmesi gerekiyor

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, sermayeleri 50 bin liranın altında olan anonim şirketler ve 10 bin liradan az olan limited şirketlerin, 14 Şubat 2014 tarihine kadar bu miktarlara yükselterek tescil ve ilan ettirmesi gerektiğini söyledi.

Özer, anonim ve limited şirketlerin, sermayelerini 15 Kasım 2012 Tarih ve 28468 Sayılı Resmî Gazete’de ilan edilen, Anonim ve Limited Şirketlerin Sermayelerini Yeni Asgari Tutarlara Yükseltmelerine ve Kuruluşu ve Esas Sözleşme Değişikliği İzne Tâbi Anonim Şirketlerin Belirlenmesine İlişkin Tebliğ'in 7. maddesine göre yükseltmesi gerektiğini ifade etti. DTO Başkanı, “Belirlenen süre içerisinde sermayelerini öngörülen tutarlara yükseltmeyen şirketler, bu sürenin sonunda tebliğ gereğince infisah etmiş sayılırlar. Herhangi bir mağduriyet ve hak kaybı yaşanmaması için üyelerimizin, tebliğde belirtilen sürenin son gününe bırakmadan sermayelerini yükselterek tescil ve ilan ettirmesi gerekmektedir.” dedi. CİHAN

Yorumlar